zondag 21 juli 2019

Een verhaal met een staartje

Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers. Nee, ik heb het dan niet over de hier voor de hand liggende ;-) ligfietsers. Alhoewel de hoofdpersoon van dit verhaal op een hele vreemde manier wel iets met ligfietsen van doen heeft.

vreemde kostganger in de Strada garage  

Onze hoofdpersoon, laten we hem D. noemen, woonde  met een hele groep soortgenoten (geen ligfietsers dus) ergens in de buurt van Huize Mooi Geel. Het was een heel hecht clubje waar verrassend vaak en veel nieuwe broertjes, zusjes en neefjes en nichtjes bijkwamen. Die moesten natuurlijk allemaal eten. Alhoewel een muizenpootje snel gevuld is betekende dit dat er D. en z'n maatjes regelmatig strooptochten hielden in de wijde omtrek.

Zo was het groepje waarvan D. deel uit maakte al vaker in die garage geweest waar zo'n soort klein geel soort autootje stond. Niet gevaarlijk, want het stond daar dus altijd stil. Ze hadden daar in één van de tassen al eens een heerlijk Appelkaneel Sultana soldaat gemaakt. Toen was het ze voor het eerst opgevallen dat D. toch wel wat vreemd gedrag vertoonde. Terwijl de rest de snorharen zat af te likken bij al die heerlijke Appelkaneel Sultanakruimels zat D. met een glazige blik de plastic verpakking naar binnen te werken. "Stop idioot. dat kun je niet eten", had Piet de leider van de groep nog gezegd. Toen had nog niemand het door.

Het liep dus helemaal uit de hand. Zeker toen ze weer eens in die garage met het gele autootje waren. Op zoek naar overheerlijke Appelkaneel Sultanakruimels. Die waren er dus niet en iedereen stond al op het punt weg te gaan tot Piet merkte dat D. nog in dat gele ding zat. Ze gingen terug en vonden hem, knabbelend aan een plastic zak en likkend aan de zwarte rubber slang die daar in zat. 'SCHWALBE SV13 26"' stond erop en het zag er niet goed uit. Met veel moeite hebben ze D. daar toen weg gekregen en niet veel langer daarna is ie opgenomen in een mooi rustig muizennest ergens midden op een uitgestorven zandverstuiving diep op de Veluwe.

Die geur van dat zwarte rubber.....hoe kun je dat weerstaan

Op een dag merkte ik dat muizen een vergeten pakje Appelkaneel Sultana's in de Strada hadden ontdekt. Ik ruimde de resten op en stofzuigde de hele fiets. "Mooi daar ben ik vanaf", dacht ik toen. Tot ik een week of wat later onmiskenbare muizensporen ontdekte op de verpakkingen met reserve binnenbanden.
 

Dit verhaal kreeg een staartje. De binnenbanden zelf bleken weliswaar niet aangevreten maar bij een volgende opruim- schoonmaakbeurt ontdekte ik dat muizen een flink stuk uit mijn Ventisit vloermat hadden gegeten. D. had een waardige opvolger gekregen ;-).

Wie heeft er ook al eens vreemde kostgangers in z'n fiets gehad?

6 opmerkingen:

 1. Bingo! Heb ik ook gehad, en dan nog wel in de buitenstaande Strada. Gaatje in m'n velotas, en in de wikkel van de energiereep die daar in zat...
  Muizenval gezet, en jawel, een dag later had ik de ongewenste bezoeker te pakken....
  Je kan het hele verhaal nalezen op:

  https://a3manh.blogspot.com/search?q=ongewenst+bezoek

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen levende wezens, wel een mandarijn in de kettinggoot in die mijn ketting op gegeten heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een kat die op mijn ventisit had gepist. Mijn hemel, wat een stank.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het heeft zo zijn voordelen om je fiets in de woonkamer te stallen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja voer maar weer af naar ons mooi Veluwe. ;-)
  Ik kwam D. Dus tegen afgelopen zo dag. Het is mij niet bekend of hij bij het gebouw van die mysterieuze regel 17k geloosd is. Feit is dat hij zich in mijn bivak kamp ophield. Zich van geen mens bewust. Liep over mij heen. Inspecteerde mijn koffiesetje. En ja hoor hij kroop in mijn etenszak met lekkers om....aan het lege plastic afvalzakje te beginnen. Bij opbreken van kamp heb ik maar wat suiker achtergelaten. Grijs/Kastanje rood vachtje? Zwarte kraaloogjes? Staartje even lang als het lijfje? Kan niet missen. Moet hem zijn. Ik zal hem met zorg omgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. D. is gewoon terug gekomen en het bleek een dame. Zij vrat het plastic van een zak tuingrond open en maakte binnenin een mooi nestje. Daar werden jonge D-tjes geboren en die zitten nu in de garage van Mooi Geel....

  BeantwoordenVerwijderen