zaterdag 21 september 2019

Appelflappen in het spoor van de tornado

"Verdorie, wat is het hier mooi", dacht Karel terwijl hij zijn Mazda CX-5 behendig de haardspeldbochten naar de Lappedeken opstuurde. "Het lijkt hier wel of je in de Ardennen of in het Zwarte Woud bent." Het was overduidelijk een goed idee geweest om zich 'last minute' in te schrijven voor de 2e LOL Appelflappentocht.  Een inspirerende blogpost op Mooi Geel Is Niet Lelijk had hem over de streep getrokken. De fameuze Ongedwongen gezelligheid van de ligfietsers van LOL wilde hij nu wel eens aan den lijve meemaken. En de route zag er spectaculair uit met als hoogtepunten de hellingen van de Posbank, de mooie Havikerwaard en de kilometers langs de Oude IJssel op weg naar pauzeplek Wehl.

altijd mooi

de bekende Posbank

Karel reed het parkeerterreintje de Lappedeken op en zag al diverse auto's met ligfietsdragers staan. Gelukkig maar, dan zou het gezelschap niet alleen maar bestaan uit hardcore geitenwollensokken milieufreaks ;-). Ook wel fijn dat het nog een klein stukje fietsen was naar startpunt de Carolinahoeve; dan hoefde niet iedereen te zien dat ie met een dikke SUV gekomen was waarin wel ruimte was voor twee velomobielen en zijn trouwe M5 low racer natuurlijk.

Het was dan maar een klein eindje fietsen naar de Carolinahoeve maar dat was wel gelijk enorm genieten. Relaxed voortzoeven over een strak betonfietspad door een mooie groene boslaan. Hij hoorde allerlei vogels en in de bosschages ritselde het. Wilde zwijnen of gewoon een edelhert?

De bomen openden zich en omzoomd door weilanden zag hij het startpunt al liggen.

Of gewoon een edelhert?
De Carolinahoeve

De Carolinahoeve ligt hier al sinds 1765. Meer over de geschiedenis

Toen Karel vlak bij de hoeve was zag het het aan de rechterkant. De verwoesting die de Rhedense Tornado had aangericht. Bomen van meer dan een meter dik waren achteloos als luciferhoutjes afgeknapt en tegen de bosgrond gesmakt. Die tornado trok een breed spoor van vernieling verder naar Dieren en Brummen!

De gevolgen van de Rhedense tornado van juni 2019

Inmiddels had Karel de andere Appelflappentochtrijders al ontdekt. Die zaten gezellig op het terras. Hij was benieuwd of Paul van Mooi Geel er ook bij zou zijn want hij wilde hem al bij voorbaat bedanken voor deze gouden fietstip. Maar iemand wist te vertellen dat het nog onduidelijk was of Paul zou komen. Een week eerder was ie namelijk kort in het ziekenhuis opgenomen geweest in verband met een in Centraal AziĆ« opgelopen akelige infectie die resistent bleek tegen de meeste antibiotica. Maar Paul had wel gezegd dat hij zou proberen bij de start aanwezig te zijn.

Raak net als Karel geinspireerd en schrijf je in voor de 2e LOL Appelflappentocht op zondag 29 september (niet voor velomobielen).
1 opmerking:

  1. Mij uit een velomobiel krijgen moet je al van goede huizen komen al is eenmaal liggen op de Raptobike altijd weer een verfrissende ervaring. Met nadruk op verfrissend. Altijd weer die zorg wat aan te trekken en hoe zeul ik al mijn zooi mee?
    Op 2 wielen appelflappen komen halen ben ik ook wel bereid, als ik maar ergens een plekje kan vinden om mijn hoofd te rustte kan leggen in de open lucht de avond ervoor.
    Heet meest worstel ik nog nog met de claim van ene Paul mooi geel van de exclusive ligfietsclub 'Mooi Veluwe'. Die is toch echt al jaren gevestigd in onze achtertuin. Daar kan ik bewijzen van aanvoeren. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen