zaterdag 14 juli 2018

LOL meets Mooi Twente meets Grensrijders

Het is niet algemeen bekend: alhoelwel ik een geboren Limburger ben, ben ik ook een beetje een Twentenaar. Heel wat jaren woonde ik in Hengelo en Enschede. Een mooi hoekje van ons land waar je ook nog eens prima kunt fietsen.

Het lag dan ook heel erg voor de hand dat ik ooit weer eens terug zou keren naar één van mijn roots. En dat zou ik dan natuurlijk doen door mee te fietsen met één van de toertochten van Mooi Twente. Maar helaas, sinds ik niet meer werk, ben ik razend druk. Of ik fiets ergens buiten Nederland met Anja een Mooi Rondje. Ja, het leven bestaat uit keuzes ;-).

Er stond voor een vermogen aan velomobielen bij het startpunt. Wel 15 stuks!
mooie velo's
Maar half juli vond ik eindelijk een gaatje in mijn agenda. Ik gaf mijn secretaresse Anja de strikte opdracht om dat onder alle omstandigheden vrij te houden. Wat ook hielp was dat de Twentenaren deze keer hun route ver naar het westen lieten lopen. De koffiestop zou in Almen zijn, een dorpje ongeveer 25 kilometer van Dieren. Later hoorde ik dat die slimme Twentenaren dat bewust hadden gedaan: om zoveel mogelijk LOL-lers de gelegenheid te geven mee  te rijden. Dat was aardig gelukt: de LOL-delegatie was niet minder dan acht man sterk. In Twente hadden ze het zelfs zo goed aangepakt dat er óók een stel Limburgers naar Markelo was afgereisd. Daardoor kwam het hele gezelschap op 15 velomobielrijders en 3 man op open liggers.

Door dit toch wel vrij omvangrijke gezelschap begon het een beetje op een oliebollentocht te lijken. Misschien moet dit evenement dan toch volgend jaar maar eens deze kant opkomen. Maar meer ga  ik er niet over zeggen ;-).

Halverwege in Almen haakte ik af. Natuurlijk nadat ik het appelgebak bij de Hoofdige Boer had getest. Een uur later rolde ik de Mooi Geel garage in met 110 fijne kilometers op de teller. Mooi Twente: I'll be back!

Bio break6 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal Paul. We rekenen op: I’ll be back en hopen op: “soon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal geen verwijzing hoe die luchtopname tot stand kwam ? Klinkt als een helicopter, maar kan natuurlijk ook een drone zijn tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door de deelname van de Grensrijders was dit een officiële oefentocht voor de oliebollentocht en dan kun je (na toestemming door de nvhpv) ook ondersteuning door een Chinook van de luchtmacht invliegen. Als bezemwagen.... In andere gevallen is het meestal Marc die in het bezit is van een drone.

   Verwijderen
  2. Oh moest dat op de tour de France lijken ik heb ook weer niets door :-))

   Horen de deelnemers dan niet veel harder te rijden ? :-))))))

   Verwijderen
 3. Geweldige vondst deze"Tour"geluiden Nog even en wij krijgen het ook razend druk als het werk niet meer roept. Misschien zijn we dan ook eens van de partij.

  Groet,
  Greenmachinist.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie rit. Ik was op dat moment mijn Mango+ aan het hechten... na vrijdagavond een hertje aangereden te hebben. :+ Anders had ik wel mee kunnen rijden.

  BeantwoordenVerwijderen