vrijdag 30 december 2011

Strada op z'n kant

Nog geen meter gereden en dan al op z'n kant? Te snel de bocht en door onervarenheid nog voor de eerste honderd kilometers er op zitten al omgeslagen? Omgegooid door een woedende wandelaar/ (het schijnt voor te komen) ? Om domweg omvergeblazen door een plotselinge rukwind?Gelukkig niets van dit alles. Strada 94 moest even op de zijkant in de achtertuin voor het monteren van een andere luidere bel. Een echte ding-dong die voldoende aandacht moet opleveren om de langzamere gebruikers van het fietspad op mijn komst te attenderen. En wel zodanig dat het duidelijk is dat ruimte maken haast wel moet ;-)


'T was nog even prutsen want de dingdong moet door de constructie van de belhandel links uitsteken. Een daar komt mijn linkervoet ook al langs. Het past allemaal net. Nog even het touwtje verlengen en er kan heerlijk geding-dongt worden. Nu kijken of het werkt.Daarna volgende een eenvoudigere klus. Al weken geleden ( zelfs voor de Strada al opgehaald was) had ik al een Wim Schermpje besteld. Bij ontvangst vond ik het er wat wazig uitzien, ook nadat ik de beschermfolie had verwijderd. Na contact met Wim bleek dat er aan beide! zijden folie zit. Tja dat had ik niet gezien!.
In elk geval zat het er zo op. Nu nog even kijken hoe het bevalt want sinds de grote ophaaldag heb ik nog geen meter gereden. Ziek geweest, druk met de feestdagen en wat al niet meer. Ik wil de komende tijd in elk geval nog flink wat inrij-kilometers gaan maken voor eind februari het grote werk begint. Dan ga ik nl. een aantal dagen per week op en neer voor woon-werk verkeer langs het Apeldoorns Kanaal naar Apeldoorn.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Marcel, ja zeker en die claxom gebruik ik ook! Maar bellen vind ik wat sympathieker. Zo'n dingdong werkt echt beter dan de standaardbel.

  Als dat niet werkt gooi ik de claxom wel in de strijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Paul, doet die ding-dong van jou nog? Ik heb er laatst ook een gemonteerd, maar dan zegt ie alleen maar pik-pok omdat volgens mij de klepel van de bel dan ondersteboven hangt. Weet je nog wel merk, of in welke winkel je die van jou gekocht hebt? grt, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van mij doet het nog prima. Al jaren dus en het is zolang geleden dat ik ook niet meer weet waar die vandaan komt.

   Verwijderen