dinsdag 3 januari 2012

Strada krijgt vaste voeten

Het laatste onderdeel van mijn "velomobieluitrusting" is binnen. Een paar schoenen met SPD schoenplaatjes. Had me al uitgebreid via het web georiënteerd op geschikte schoenen. Geen veters, wel klittenband, neutrale kleur (zwart ofzo), en wel enigszins te gebruiken voor een stukje lopen (boodschapje, terrasje etc).

Uiteindelijk maar in grote stad Arnhem diverse fietsenwinkels afgelopen. Al snel merkte ik dat je voor dit soort zaken bij de gespecialiseerde wielerwinkel moet zijn. Eén winkel verwees me naar de Pedaleur in Doetinchem maar met deze storm is me dat echt te ver fietsen. Op verschillende weblogs lees ik dat het trouwens vandaag géén velomobielweer is. Tja, als de ervaren rijders dat zeggen moet ik als groentje natuurlijk gewoon thuis blijven.

Min of meer toevallig liep ik langs Roelofs, een zaak die ik niet eens kende maar waar ze, zo blijkt, goed gesorteerd zijn. Daar bleken ze naast hele dure schoenen (ik zag er van 240 euro) ook een heel betaalbare schoen van Specialized te hebben.

Niet geaarzeld en gelijk aangeschaft. Thuis de schoenplaatjes er in geschroefd. Toen kwam het moment suprême; het was erg fijn dat je met zo'n velomobiel niet om kunt vallen. Alhoewel klikpedalen voor mij volledig nieuw zijn ging zowel het in- als het uitklikken moeiteloos.

Tja, maar zoals hierboven al gemeld: het waait en niet zo'n beetje ook. Ach ook dat waait weer over en dan komt vanzelf het moment dat ik eindelijk eens een stukje kan gaan fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten