dinsdag 28 februari 2012

Op dag één al compleet

Maandag 27 februari 2012 was een speciale dag. Het was de eerste dag om me, na zo'n 275 oefenkilometers, per Strada in het echte woon werk verkeer naar Apeldoorn te begeven. Het nieuwe pand van mijn werkgever werd die dag feestelijk in gebruik genomen. En ik ging dat de hele dag meemaken.

Het is nog erg donker
De route langs het Apeldoorns Kanaal heb ik natuurlijk al vaker gereden maar nog niet in het diepe duister van de vroege ochtend (ik vertrek om 6:15 uur).

Tjee, wat is het donker op dit onverlichte fietspad. Op de weg rijden al aardig wat auto's. Fijn dat er een heel kanaal tussen zit, want verblinding is zo geen probleem. En met m'n dubbele schijnwerpers kan ik alles heerlijk in het zonnetje zetten. Toch doe ik het kalm aan want bochten, hekjes en paaltjes komen bij 30+ soms toch wel erg ineens in beeld.


Hé, hier moet ik linksaf, denk ik, maar dan rij ik al bijna een van de vele bruggen over het kanaal op. Foutje, in de duisternis een bochtje te vroeg genomen. Draaien op deze smalle plattelandsweggetjes is heel lastig. Uitstappen dus en S94 met de hand keren.

Ik heb inmiddels al een paar fietsers ingehaald. Best wel veel als je bedenkt dat het net half zeven in de ochtend is. Ergens voor mij schittert een fel achterlicht wat maar langzaam dichterbij wil komen. Pas als ik voldoende genaderd ben zie ik dat het een open ligfiets is. Dat verklaart de snelheid.

Om kwart over zeven draai ik het parkeerterrein op. De eerste 26 woon-werkkilometers zitten erop. De rode loper wordt net uitgerold, de stratenmakers leggen de laatste hand aan het parkeerterrein.

Plek genoeg voor drie
Naast de gewone fietsenstalling is er een prima overdekt plekje voor de Strada. Prettig voor mij, maar ook voor mijn beide Quest-rijdende collega's. Die arriveren wat later. Niet zo vreemd want ze komen helemaal uit Wageningen en Ede en hebben, zo vertellen ze me, een mooie én snelle route gereden o.a. via Wekerom.

Niet alleen is het voor ons alle drie de allereerste werkdag in Apeldoorn, het is óók voor het eerst dat we tegelijk met de vm zijn. En dat unieke moment leg ik graag voor de eeuwigheid vast.

v.l.n.r.  Quest 324, Strada 94 en Quest 139

Naschrift
Eén jaar later heb ik teruggeblikt op een jaar velomobielforensen. Wat beviel er en wat viel er tegen?

5 opmerkingen:

 1. Je bent gezegend met zo'n werkgever en zulke collega's.
  Ik werd gepest met mijn velo op mijn vorige werk. Ze hebben hem een keer bijna gedumpt in een container voor plastic afval. Kinderen!

  Mooi plaatje met een verhaal.
  Die linkse Quest ben ik vaker tegen gekomen.....in Leusden, Tilburg, Heusden, Doorn, OBT. Klein wereldje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb het getroffen en ook mijn vm-loze collega's vinden het allemaal geweldig ;-)

   Verwijderen
  2. Klopt wat brandweerQuest zegt. Als vorige eigenaar van Q324 kwam ik brandweerQuest geregeld tegen.
   Trouwens leuk om mijn oude fiets weer eens te zien!

   Groet, Richard

   Verwijderen
 2. Erg fijn inderdaad om zo een stalling te zien! Ik sta op een parkeerdek tussen de auto's, maar wel veilig voor vandalisme. Gelukkig alleen maar collega's die elke keer weer moeten lachen als ik aankom in Q 147.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus er rijden ook 2 Questen van Ede/Wageningen naar Apeldoorn?
  Ik rij zelf de omgekeerde route (van Deventer via Apeldoorn naar Ede) en ben op dat stuk nog nooit een Quest tegengekomen.
  Moet ik toch eens wat beter om me heen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen