donderdag 6 september 2012

Klein geluk...

Ach klein leed hebben we al genoeg gehad, dacht ik vanavond. Lekke banden, brekende kettingen, lastige wegopbrekingen, en het nodige andere kleine spul rolden over mijn beeldscherm de afgelopen tijd. Niks verkeerd mee, maar wat tegengif, in de vorm van wat snippers klein geluk, kan nooit kwaad.

Mooie fiets
Downtown Apeldoorn, omstreeks 16.30 uur. Bij het oversteken van een drukke weg roepen twee fietsende meiden mij toe: "Is dat een fiets, meneer?" En als ik dat bevestig "Cool, wat een mooi ding".

Vriendelijke man
Apeldoorns Kanaal, omstreeks  16.50 uur. Voor het oversteken van de Hallse brug moet ik normaal gesproken een scherpe hogeschool velomobielbocht maken. Hogere Strada-bestuurskunde, zeg maar. Behalve als er al iemand staat te wachten. Dan blijf ik aan de andere andere kant van de kruising staan, tot ik zie dat deze fietser groen krijgt en ik mee kan rijden. Zo ook vandaag. Een oudere meneer kijkt al eens vriendelijk en duidelijk geinteresseerd richting Strada. En als het licht (voor mij onzichtbaar) op groen springt wijst hij met z'n hand en gebaart uitnodigend dat ik ook kan oprijden. Kijk da's nog eens behulpzaam.

Vriendelijke automobilist
Hallse weg, omstreeks 16.55 uur. Altrijd goed opletten hier, want het is nu drukker dan normaal door wegwerkzaamheden. Een vriendelijke automobilist stopt en geeft me alle tijd om rustig over te steken. Normaal gesproken houd ik niet van gekregen voorrang, maar hier was het wel prettig en kon ik er ook veilig gebruik van maken. Thumbs Up.

Opgebroken weg
Harderwijkerweg te Dieren, omstreeks 17.05 uur. Van wegwerkzaamheden wordt je als fietser meestal niet blij. De belangrijkste noordelijke invalsweg van Dieren, de Harderwijkerweg, wordt van nieuw asfalt voorzien en is wekenlang geheel gestremd. Behalve de fietspaden. En dus fiets ik nu 's ochtends en 's middags heerlijk langs een doodstille weg. Het autoverkeer perst zich elders over de Kanaalweg. En het fietspad wordt ineens bevolkt door wandelaars en in wegwerkmaterieel geïnteresseerde fietsers. Heerlijk ontspannen.

Overstekend wild
Downtown Dieren: omstreeks 17.10. Vlakbij huis. Met beesten op de weg heb ik niks, vooral niet met honden en katten die wel eens onvoorspelbaar op een voorbij razende banaan kunnen reageren. Maar ja, een rappe eekhoorn die vlak voor je de straat over racet, tovert natuurlijk altijd een brede glimlanch op je gezicht.

Tot zover deze dosis goed nieuws...en dit alles in een tijdsbestek van minder dan één uur pure fietstijd!


1 opmerking: