maandag 1 september 2014

De epiloog: het opruimen kan beginnen

Nee, dit is niet het verslag van het rondje IJsselmeer (RIJS14) dat ik met LOL afgelopen zaterdag maakte. Dat is nog in volle voorbereiding. Waarschijnlijk morgen wordt de hele tocht hier in geuren en vooral veel kleuren uit de doeken gedaan.

Ik was die zaterdag pas héél laat thuis en parkeerde de fiets zonder verder uit te pakken direct in de Mooi Geel Garage. De volgende dag zou ik alles wel opruimen. Eerst een douche, een biertje en dan heerlijk slapen.

Toen ik zondagochtend de fiets ging uitruimen trof ik daar een waarlijk slagveld aan. Een enorme ravage van lege flesjes, snoeppapiertjes, aangevreten krentenbollen, een leeg cameratasje, nog meer lege zakjes, een bijna lege rode veldfles, m´n bijna opgedroogde petje, de verpakking van mijn sausijzenbroodje op de Afsluitdijk, twee lege AA batterijtjes van de GPS, een verfrommelde jas, en nog veel meer.

Je begint zo'n tocht met alles keurig ingepakt. Maar dan wil je tijdens het rijden een mini-Mars. Je graait achter je stoeltje en na consumptie ga de hele zak weer naar achteren en het afval ook. Dat patroon herhaalt zich de hele dag. En dan ziet het er na 362 kilometer zo uit:

the day after...

4 opmerkingen:

  1. En ik maar denken dat je zo georganiseerd bent met je netje aan de zijkant. Toch een tegenvaller hoor Paul:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gelukkig heb ik de milkyway verpakking dan zelf gehouden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeer herkenbaar, mijn fiets was ook een rommeltje geworden. Overigens een leuk filmverslag Paul!

    BeantwoordenVerwijderen