dinsdag 2 september 2014

RIJS 2014: een rondje zonder je, om u tegen te zeggen

De wijzers van mijn horloge gloeien vermoeid op: het is 0:15 uur als ik met enige moeite uit de fiets klim. RIJS 2014, het rondje IJsselmeer met LOL en anderen zit erop. Geen idee eigenlijk waarom zoiets een rond-je heet. Met 362 kilometers op de teller en 14 uur pure fietstijd mag zo'n tocht toch eigenlijk wel als ronde in de annalen van LOL worden weggeschreven? Of beginnen rondes pas boven de 400 kilometers?

Negentien uur eerder, de vorige dag eigenlijk, had ik me nog héél energiek op mijn stoeltje laten glijden. De dag was jong, buiten was het nog donker, in de straatverlichting glinsterden nog de grote plassen die hier en daar op de weg lagen. Maar ik had het weerbericht met een vergrootglas in de gaten gehouden. Alle seinen stonden nu op groen, ik ging er een mooie dag van maken!

De IJsselmeerronde van 362 kilometer...althans volgens de GPS. Op mijn Cateye Enduro verscheen de nog mooiere stand van 368 kilometers.
Hoe mooi die dag was? Fiets mee in de video hieronder, en geniet van de wijdse uitzichten, de snelle dijkritten en het fantastische weer. En, last but not least, van de gezelligheid.

Heb je ook een velomobiel of ligfiets en woon je in de regio Zutphen? Fiets dan ook eens mee met LOL. En natuurlijk fietsen ze meestal niet zo ver.Er is ook een verslag van Casper, van Peter, van Edwin, en een video van Marc  Naschrift
Wij waren niet de enigen die een rondje IJsselmeer deden. Op weg naar Den Oever kwamen we  FTC Zwartsluis tegen (in mijn video op 8:21). Dat moet pas écht afzien zijn geweest op die bukfietsen. ;-)
7 opmerkingen:

 1. Met dat muziekje wordt het toch nog spannend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Paul,

  Mooie video, we hebben genoten van de stilstaande beelden tussendoor ook, zeker de wolkenluchten blijven prachtig om te zien!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Adri,

   Dank je. Ik ga alleen maar op pad als er mooie wolkenluchten zijn ;-)

   groet,
   Paul

   Verwijderen
 3. Great Video Paul! Almost as good as being there. You all look like like you were having a real fun ride.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw... knap kerels! Als ik dat zelfde rondje IJsselmeer doe, ben ik na 210 km al weer thuis...
  Heeft zo zijn voordelen. En het video verslag is errug leuk! (ik heb een gopro... zal ik die dan toch..)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Zo'n video verslag is wel aardig wat werk en je moet natuurlijk genoeg beeldmateriaal hebben.

   Verwijderen