donderdag 16 maart 2017

Plakken en wrappen met de Velomobiel Stickerconfigurator

Een half jaar geleden presenteerde ik de Velomobiel Kleurenconfigurator. Inmiddels heb ik de meest gebruikte velomobielmodellen toegevoegd.  De kleurenconfigurator is sinds de start zo'n 3500 keer bezocht; elke dag is er wel iemand uit binnen- of buitenland een velomobiel aan het inkleuren. DF, QV en WAW zijn tot nu toe het meest populair.

Intercitybike in Dronten heeft mijn idee overgenomen en in hun bestelformulier in laten bouwen. Pas hoorde ik van Ymte dat het ook daar intensief gebruikt wordt :-).

Maar ik had nog wel wat wensen voor uitbreiding. Metallic lak bijvoorbeeld én de mogelijkheid om stickers of wraps te plakken. Nu ik wat meer tijd heb is er de mogelijkheid om die wensen wat sneller te realiseren.

Maak een rood racemonster van je velomobiel
Vanaf vandaag is dus de Velomobiel Stickerconfigurator beschikbaar. Je kunt elke denkbare kleurencombinatie en elke sticker of wrap op je velomobiel nu virtueel uitproberen. Voorlopig alleen op een Strada ;-) maar als er duidelijke wensen in de reacties hieronder binnen komen wordt dit snel uitgebreid naar één of meer andere modellen. Laat het maar weten.

Je hoeft geen grafisch kunstenaar te zijn om hier gelijk mee  aan de slag te kunnen. De resultaten van Google Afbeeldingen zoeken, kun je direct op een velomobiel uit proberen. Wil je de mogelijkheden van de Stickerconfigurator echt optimaal benutten dan is er een sjabloon van de body als download beschikbaar.

Oh ja, en heb je dan uiteindelijk een fraaie stickercombi te pakken, deel die dan via Twitter, Facebook etc. zodat wij allemaal kunnen zien hoe mooi het kan worden op het fietspad.

De Sticker Configurator is in 2018 uitgebreid met de DF


De mogelijkheden zijn onbeperkt

10 opmerkingen:

 1. Geweldig Paul! Ik zou de DF er ook wel in willen hebben, kijken of ik kan zien hoe mijn plannetje uit gaat pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh leuk. Komt de Mango+ er ook in? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is heel interessant, ik heb wel ideeën maar die wil inderdaad graag eerst op een redelijke manier visueel maken. Je kunt nog een wens voor een DFXL noteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is heel interessant, ik heb wel ideeën maar die wil inderdaad graag eerst op een redelijke manier visueel maken. Je kunt nog een wens voor een DFXL noteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat IntercityBike de kleurengenerator heeft overgenomen, gaaf succes. Wat ik mis in de stickerconfiguratie is dat ik de sticker meteen kan laten uitprinten en een afspraak inplannen om m'n velomobiel te laten wrappen.

  BeantwoordenVerwijderen