dinsdag 28 maart 2017

Waar fietsen wij op 28 december?

Toen ik vorig jaar moe maar voldaan thuiskwam van die in nevelen gehulde Oliebollentocht in Dronten kwam het idee al opborrelen. Hoe leuk zou het zijn de OBT 2017 zelf te organiseren en dus honderden velomobielrijders de gelegenheid te geven die mooie Veluwe en ommelanden te verkennen. Het idee werd langzamerhand serieuzer en ik besloot contact met het NVHPV bestuur op te nemen. Hoe dat eigenlijk ging als je de OBT wilde organiseren?

Nou, dat bleek voor 2017 nog niet zo eenvoudig ;-). Er waren namelijk nog twee andere aanmeldingen. Wij werden gedrieën dan ook gevraagd een 'bid book' in te zenden waarin we onze ideeën over het hoe, wat en waar van een geslaagde Oliebollentocht 2017  uit de doeken moesten doen. Het bestuur zou daar dan een wijs besluit over nemen óf het inbrengen in de ALV van komende 2 april 2017

Omdat ik een 'digitael mensch' ben maakte ik een 'miniwebsite'  en stuurde de link naar het bestuur. Dat besloot uiteindelijk dit als punt voor de komende ALV in Hoevelaken te agenderen. Een van de andere twee aanmelders had zich intussen al teruggetrokken.  

Voor iedereen die straks in Hoevelaken aanwezig is zijn er dus twee smaken oliebollen. En één daarvan is de overheerlijke Veluwse smaak met vertrek in Dieren (of Zutphen) en waarschijnlijk keus uit twee schitterende routes over de Veluwezoom en langs de IJssel. Wie weet fiets je straks nog wel een stukje langs dat beroemde Apeldoornse Kanaal! 

Een OBT die trouwens alleen maar mogelijk zal zijn dankzij de al toegezegde steun, advies en inzet van de fameuze ligfietsers van LOL en niet te vergeten van Anja, die de 750 oliebollen, 50 liter soep, 500 koppen koffie en 500 plakken Veluwse koek én de overnachtingen gaat regelen! 

Pagina's van de mini website OBT 2017 Veluwezoom

Door voorzitter Kees werd ik een paar dagen geleden uitgenodigd om op 2 april die Veluwse editie tijdens de ALV toe te lichten. Maar dat komt me niet zo goed uit en bovendien doe ik dat liever op deze manier op deze plek. Door er een MGINL bericht aan te wijden! 

Je bent dus van harte uitgenodigd om de plannen voor een Oliebollentocht 2017 over de Veluwezoom te bekijken. En als je dit ook een keigoed idee  lijkt, én je bent 2 april bij de ALV aanwezig dan kun je ter plekke je steun aan een Veluwezoomeditie van de OBT 2017 geven.

Je kunt ook helpen door dit bericht te delen via bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Alvast hartelijk dank! 

Lees alle details op http://www.paulvanroekel.nl/obt2017/

15 opmerkingen:

 1. Goed initiatief Paul!

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met zo'n mini-website met zulke teksten en gedachten staat in mijn agenda op 28.12.2017:
  OBT in Zutphen\Dieren.
  Kan nie missen!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik heb er net nog even bijgezet dat ik vrijwilliger ben!!:))))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Henk. Maar de race is nog niet gelopen ;-).

   Verwijderen
  2. Ik dacht dat de OBT altijd een toertocht was ;-)

   Dan moet ik maar alvast gaan trainen :-)

   Verwijderen
  3. En ik ook Wim, maar als het een race gaat worden wordt het vast eentje tegen de klok 😜

   Verwijderen
 4. Wat ontzettend leuk Paul! Lijkt mij super leuke locatie. Ik ben wel benieuwd naar het alternatief (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zou wel mooi in de buurt zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben ik toch wel een beetje benieuwd waar cv woont en wie hij is :-)

   Verwijderen
  2. Mango+ rijder tussen Achterhoek - Twente (N315 - N18) en binnen Twente.

   ;)

   Verwijderen
 6. De oliebollentocht is ontstaan als particulier initiatief en niet het "eigendom" van de NVHPV, je bent dus m.i. niet afhankelijk van de goedkeuring van Kees of enkele leden NVHPV die de jaarvergadering bijwonen als je deze tocht wilt organiseren. Op de agenda zetten en hopen op deelnemers zou voldoende moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Paul, wat let je. Ga ervoor. Wij doen mee. Je hoeft dus niet alleen een rondje te fietsen.

   Verwijderen
  2. Een OBT onder de paraplu van de nvhpv betekent dat de vereniging tekorten aanvult en o.a. dat alle vrijwilligers verzekert zijn. Dat is toch wel een voordeel, vind ik. Maar als organisator kun je er inderdaad voor kiezen het 100% als particulier initiatief te organiseren. Dat heeft echter niet mijn voorkeur.

   Verwijderen
 7. Het is dat ik nu geen tijd heb maar het lijkt me leuk om de tocht ook een keer naar Zeeland te halen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, we leven in een vrij land, en elk initiatief is welkom, maar niet verzekerd van succes. En een OBT organiseren is met de 100+ aantallen niet gevrijwaard van risico's, die je als particulier niet altijd kunt dragen. En dan is de hulp van NVHPV als vereniging een mooie steun in de rug van de organisator. Zie hier de keus. Mooi dat de vereniging wil helpen. Maar als ik de presentatie zie, dan wordt het wel proversioneel. Veluwe heeft wel leuke klimmetjes. Succes Paul.

  BeantwoordenVerwijderen