zondag 7 juli 2019

Veelkleurig elftal scoort op hoog niveau

Zondag speelde ons vaderlandse damesvoetbalteam, in Albert Heijn spaarpoppetjesjargon 'Oranje Leeuwinnen' genoemd, die retebelangrijke finale tegen de meisjes uit Trumpland. Een nationale gebeurtenis van grote importantie.

Maar waar de media geen enkele aandacht aan besteedden die dag, erger nog ze hadden er zelfs geen enkele notie van, was dat andere belangrijke elftal dat maandelijks altijd op de eerste zondag speelt.

De opstelling varieert nogal eens maar  steevast wordt er in de regio rond Zutphen een meer dan spannende match verreden. Met ligfietsen, dus het is een nogal bijzondere tak van sport en beslist niet door de KNVB erkent.

Qua teamspirit zouden deze dames prima met LOL mee kunnen rijden. Maar misschien dat ze er ook iets te fanatiek voor zijn ;-) (Foto: plaatjesactie Albert Heijn)

Waarschijnlijk als morele steun voor onze voetbalmeisjes in Frankrijk, verscheen het eerste elftal van LOL ook als elftal op de Houtmarkt in Zutphen. Met een aantal bekende basisrijders aangevuld met  bijzondere ligspecialisten van buiten de regio in de basisopstelling. 
Het elftal van 7 juli: Wim, Bas, Bart, Tonnie, Paul, Paul, Wilco, Marc, Johan, Edwin, Gerrit, Casper en als virtuele reserve ''Karel uit Zutphen'.
Zoals te verwachten maakte dit team hun favorietenrol meer dan waar. Er werd gescoord en gecombineerd op fraaie landelijke route, gemoedelijk tempo, grappen en grollen onderweg en voldoende bio breaks. Je merkt aan alles dat dit team al jaren samenfietst en dat incidentele nieuwkomers (bij LOL hebben we het liever niet over invallers) moeiteloos bij deze ligfietscultuur kunnen aanhaken. 

En als de motivatie dan even dreigt weg te zakken dan is er altijd wel een van de teamleden die de anderen weet op te peppen. Zoals deze keer Johan, die uit het diepst van zijn oranje-witte QV een enorme blauwe Bluetooth luidspreker wist op te diepen en de achterhoede met vrolijke Twents Tirolerklanken wist op te peppen. Nog bedankt daarvoor :-).

Maar hoe goed zo'n team ook op elkaar ingespeeld is, het gaat er uiteindelijk toch om of er gescoord wordt. Bij International Airport Teuge bleek daar alle gelegenheid voo te zijn. Koffie 1-0, appelgebak 2-0, met slagoom 3-0! Dat deze prima score bereikt werd door 60 km lui achterover te liggen zegt alles over de kwaliteiten van LFC LOL.

Het was een excellente score zoals we die van dit topelftal gewend zijn. Daar zouden de meisjes uit de States niet van terug gehad hebben, maar ja die kunnen weer veel beter voetballen, bleek later die middag. 

Volgende keer ook deel uitmaken van dit bijzondere elftal? Schrijf je in via ligfiets.net en verzeker je zo van een plek in de basisopstelling....







6 opmerkingen:

 1. Kijk Paul, ongeveer de helft van de zuurstof op aarde wordt niet door bossen gemaakt maar door plankton. Verhoging van het aandeel CO2 in de lucht door de mens verhoogt de zuurgraad van het oceaanwater waardoor hun kalkschaal oplost en sterft. Zo stikt de mens dus door jouw "bubbeltjes van de cola"!
  Vreemd trouwens dat iemand van (ex-)Rijkswaterstaat dat niet weet/begrijpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mick, zou je kunnen uitleggen wat jouw reactie te maken heeft met Paul zijn verhaal. Ik begrijp de reactie over CO2 niet naar aanleiding van een humoristisch beschreven ligfietstocht waar zover ik kan lezen geen milieudelicten zijn gepleegd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mick's reactie hoort bij mijn vorige blog Eric. Zo moet je het lezen.

   Verwijderen
 3. O, ja na het vorige blog even gelezen te hebben begrijp ik Micks reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Eric, ik heb de voetbalplaatjes even over geslagen (daar mag ik op mijn leeftijd toch niet meer aankomen ;-).

   Verwijderen
  2. Opkomst van partijen als Forum maken het nodig de kolder van klimaatontkenners keer op keer te weerleggen. Heb ik ook niet verzonnen...

   Verwijderen