maandag 25 november 2019

Mooi Geel is niet Lelijk zwijgt


Op 13 november zouden we zijn teruggekeerd van onze reis door centraal-Azië, als altijd vol prachtige herinneringen en sterke verhalen en met duizenden prachtige foto’s op de camera’s. Het liep anders. Half september werden we gerepatrieerd vanuit Kirgizië vanwege een urineweginfectie van Paul. Toen die was bestreden verdwenen de klachten niet.

Op 13 november kregen we nu te horen dat Paul ernstig ziek was. Zaterdag 23 november is Paul aan zijn laatste reis begonnen, mij en vele anderen in verbijstering achterlatend.

Zoals jullie hebben mogen ervaren had Paul altijd overal woorden voor. Vanaf nu zwijgt MGINL helaas in alle talen. Maar niet nadat we in stijl afscheid van Meneer Mooi Geel hebben genomen.

Paul kende een ijzeren regel: geen blogpost zonder illustratie. Daar houd ook ik me aan. Hieronder vinden jullie de gegevens van zijn afscheid. Ik nodig jullie van harte uit zijn leven met ons te komen vieren.

Anja de Graaf


13 opmerkingen:

 1. Anja en verdere familie, bij deze wil ik mijn deelneming betuigen. Wat een klap is dat voor jullie, ik kan het zelf ook even niet bevatten........MGINL ineens van de blog radar verdwenen, dat zal wennen zijn........

  Sterkte in de komende tijd!

  Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel sterkte Anja en familie,bij deze mijn innige deelneming,kan het niet goed
  bevatten,plotseling weg.

  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongeloof, hoe kan dit ? Dit past niet bij Paul zoals wij hem zagen door zijn blogs en reisverhalen. Het was al vreemd dat zijn laatste blog steeds maar niet ververst werd. Maar desgevraagd stelde hij ons gerust. Het zou tijd nodig hebben en voor volgend jaar al een nieuwe reis gepland. Deze blog over MGINL had niet moeten komen. Veel sterkte Anja en familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van Ligfietsclub LOL gaan we met zo veel mogelijk Ligfietsen en Velomobielen naar het afscheid van Paul om daar met onze fietsen een erehaag voor hem te maken.

  Dit werd in ons whatsapp-groepje genoemd en Anja vond het een goed idee.

  Uiteraard is iedereen hierbij uitgenodigd om met zijn of haar fiets deze erehaag uit te breiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anja gecondoleerd, hopelijk vind je wat troost bij de wetenschap dat Paul enorm gewaardeerd werd in de velomobielwereld. We leven allemaal met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De mooiste en geelste velomobielblog is niet meer. Ik heb Paul nooit ontmoet, maar ik kan me voorstellen dat het vreselijk moet zijn hem te missen. Veel sterkte Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb Paul nooit in persoon ontmoet maar dat voelt heel anders na jaren trouwe lezer te zijn. Wat een prachtige verhalen met altijd weer een verfrissende en respectvolle kijk op de wereld. Ik ben zeker niet de enige die dat gaat missen.

  Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Paul zoals hij zich presenteerde op zijn Blog, zijn verhalen, reisverslagen en foto's en niet te vergeten digitale knutselwerkjes als kleur configurators voor velomobielen en een onvergetelijk grappige GPS "race" van allemaal kleine stradaatjes op zijn reis route van GPS gegevens van iedere werkdag zal niet snel vergeten worden zelfs niet door mensen die hij nooit fysiek heeft ontmoet.

  En dat was natuurlijk maar een heel klein deel van wie Paul was. Paul zal zeker gemist worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oei, hier werd ik toch even heel stil van.
  Ik heb maar een keer het genoegen gehad om met Paul en de LOL mee te rijden.
  Ik ga de mooie avonturen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe vreselijk moet dat zijn. Moeilijk om het me voor te stellen. Ik heb Paul maar enkele keren ontmoet, maar dat was telkens aangenaam. Zijn MGINL was wereldberoemd in het ligfietswereldje, zijn humor onnavolgbaar. Het ga jullie goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vreselijk nieuws. Nauwelijks te bevatten. Dit blog was altijd een startpunt geweest voor alle ligfiets avonturen. Ik heb Paul een keer ontmoet maar dat besefte ik me pas achteraf. Tijdens een Paastreffen op de Veluwe, jaren geleden had ik mijn Greenmachine net 2 weken en vond het leuk om meer ligfietsers te ontmoeten.
  Paul was het die plots naast me kwam rijden in zijn mooie gele banaan om een praatje te maken. Later zou ik zijn Blog bijna dagelijks bezoeken.
  De hele ligfietswereld zal hem enorm missen. Ik wens Anja en verdere nabestaanden heel veel sterkte met dit tragische verlies.

  Greenmachinist.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anja, wat vreselijk, nog van harte gecondoleerd. Ik heb Paul maar enkele keren kort ontmoet. Tijdens een Cycle Vision, een herfsttreffen toen jij er ook was en Paul en ik hebben een stuk met elkaar opgefietst tijdens de Oliebollentocht vanuit Dronten. Behalve dat ik hem kende van zijn blog hebben Paul en ik ook regelmatig mailcontact met elkaar gehad. Met een shock las ik vandaag pas over zijn plotselinge overlijden. Ik zie dat zijn hotmail niet meer actief is want zijn e-mails kunnen wegens “een probleem” niet meer weergegeven worden in mijn mailprogramma. Tja, de dood is inderdaad nogal een ‘probleem’, zelfs voor Microsoft, blijkt nu. Op Dave en mijn bucket list stond nog altijd een keer die eerste zondag van de maand in Zutphen, maar het kwam er maar niet van want 10 uur ‘s ochtend op Zondag en in Zutphen, dat was toch wel vroeg en ver. Behalve zijn topkwaliteit blog en zijn humor was Paul bij mij ook favoriet vanwege zijn woonplaats Dieren en zijn schrijfsels over het Dierens-Apeldoons kanaal en de Posbank. Aangezien ik zelf 19 jaar van mijn leven in Dieren heb gewoond waren dat altijd een verhalen over mijn vroegere thuis. En nu is ons dus weer een groot ligfietser en blogger ontvallen. De spoeling wordt zo wel heel dun. Paul zal vanuit de ligfietswereld en blogosfeer enorm gemist worden maar dat staat natuurlijk niet in verhouding tot het verlies van zijn naasten. Heel veel sterkte, Belle

  BeantwoordenVerwijderen