vrijdag 6 december 2019

Paul's laatste rit

Zaterdag 30 november hebben we afscheid genomen van mijn Paul, jullie meneer MooiGeel, door zijn leven te vieren aan de voet van zijn geliefde Posbank. De erehaag van velomobielen en open liggers, voorzien van een geel rouwlintje, en georganiseerd door Wim Huisman en de mannen van LOL en Mooi Twente,  bezorgde mij en veel gasten zowel kippenvel als tranen van ontroering.
Wim heeft mooie herinneringen opgehaald en, als ode aan Paul, zijn lievelingsblog "Sjoerd de Woerd" voorgelezen. Ook hebben we gekeken naar een lievelingsfilmpje van Paul, "Sunrise, I want to see you again", waarin hij een zonsopgang tijdens een woonwerkrit langs zijn geliefde kanaal laat zien. 

In zijn levensverhaal heb ik gememoreerd dat de ligfietscommunity voor Paul een warm bad was. Dat bleek ook uit de vele ligfietsers die aanwezig waren op 30 november, mij appten of een kaart stuurden. Al die blijken van medeleven hebben mij getroost. MGINL zal vanaf nu zwijgen. Maar het blog blijft bestaan, zodat jullie Paul's verhalen nog kunnen nalezen. Strada 94 gaat voorlopig niet op pad, al zal hij ooit, met een nieuwe berijder, weer deel uitmaken van de velomobielvloot.Als eerbetoon aan Paul stel ik Huize Mooi Geel open als pleisterplaats voor de ligfietscommunity. Jullie zijn altijd welkom voor een kop koffie of thee, al dan niet met zelfgebakken muffin, voor een reparatie bij pech onderweg, of om uit te rusten, bij te kletsen en herinneringen aan Meneer MooiGeel op te halen. Pleisterplaats Huize Mooi Geel vind je in Dieren, aan de Eduard van Beinumlaan 69 en kun je bereiken via 06-81602256 (maar aankondigen is niet nodig).

Huize MooiGeel


Toen Paul nog met een vermeende hernia op de bank lag, kwam ik bij toeval onderstaande kaart tegen. Ik had hem willen geven ter gelegenheid van zijn eerste velorit na zijn herstel. Nu komt hij toch nog van pas, want ik wens jullie allen:


Tot ziens in Dieren, Anja de Graaf

5 opmerkingen:

 1. Anja, ik vond het een onvergetelijk afscheid, en we gaan Huize Mooi Geel zeker nog eens aandoen met LOL. Liefs en groet van Marc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een MGINL-waardig blog. Mooi verwoord Anja. Ik vond het een eer om te mogen spreken op Paul zijn afscheid en vond het zelfs erg fijn om het verhaal van Sjoerd nog een keer hardop voor te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In mijn tijd als begraafplaatsbeheerder heb ik vele honderden uitvaarten meegemaakt. 'Het leven vieren van Paul' was er een zoals ik die nog niet kende. Ondanks vele de tranen was het heel bijzonder erbij te zijn. Zo kan afscheid nemen dus ook. Zonsopkomst en zonsondergang zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn. Ik zal daarbij vaak aan Paul herinnerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies zoals ik het ook heb ervaren.

   Het nummer Sunrise luisteren zonder tranen lukt nog niet.

   Verwijderen
 4. Instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
  twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
  E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Wir sind eine vollständig registrierte und zertifizierte Kreditfirma, die Einzelpersonen und Unternehmen gesicherte und ungesicherte Kredite zu einem sehr niedrigen Zinssatz von 1% anbietet. Wir bieten langfristige und kurzfristige Kredite an. Unser Unternehmen hat viele Durchbrüche bei der Bereitstellung erstklassiger Finanzdienstleistungen für unsere Kunden verzeichnet, insbesondere im Bereich der Kreditkonsortialisierung und der Kapitalbereitstellung für Privatpersonen und Unternehmen. Wir haben angeschlagene Branchen wieder zum Leben erweckt und wir unterstützen gute Geschäftsideen, indem wir Mittel für ihren Start bereitstellen. Wir haben ein Netzwerk von Investoren, die bereit sind, Einzelpersonen und Organisationen Mittel in beliebiger Höhe zur Verfügung zu stellen, um Geschäfte und Operationen zu starten. Wir sind eine Gruppe von energischen und erfahrenen Kreditfachleuten mit gründlichen Kenntnissen der Finanzmärkte. Im Allgemeinen bieten wir Hypotheken und Privatkredite an , Investitionsdarlehen, Zahltagdarlehen usw. Wir sind schnell in der Genehmigung und Auszahlung von Bargeld. Sie können uns über kontaktieren
  aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen