maandag 5 augustus 2013

77 lome augustus kilometers met LOL

Het is me weer een keer gelukt: om de wekker te zetten op een zondag. En daardoor kon ik ruim op tijd aanwezig zijn in Zutphen voor de aangekondigde lome augustus rit met LOL. Ik had het de vorige keer al aangekondigd: "I'll be back!"

De opkomst was een record (het waren er 14 lees ik net bij Casper), het merendeel van de deelnemers kwam per velomobiel. Twee zelfs helemaal uit het verre Nijmegen.

De bestemming: Hoenderlo en omstreken. Het doel: de wereldberoemde LOL appeltaart test. Het klimmen viel gelukkig mee. En het afdalen? Tja dat valt altijd mee, op weg van Hoenderlo naar Apeldoorn heb ik mijn persoonlijke geluidsbarriere doorbroken. Pas toen we beneden weer verzamelden durfde ik op de teller te kijken: die stond op een max van 63 kilometer per uur. Ik dacht al dat het hard ging ;-)

Een afgelopen ketting en ontspoorde derailleurs zorgden voor enig oponthoud. Maar voor ik er erg in had stonden we  alweer aan het Apeldoorns Kanaal. Vandaar was het nog even doortrappen naar thuishaven Dieren.

Nog meer weten? Bekijk het maar! Hieronder.Ook roeifietser Wim beschrijft deze lome tocht.
11 opmerkingen:

 1. Lome km's? Tempo zat er af en toe stevig in zo te zien!
  63 is nog niet hard voor een Strada berg af. Je moet langzaam wennen.
  Dat ging ik met de Rapto ook 60 zondag bergaf. Wilde niet harder, anders waaide mijn petje af......
  Vrijdag reed ik dat met de Quest op de hoofdrijbaan ri Putten. Was daar maximum snelheid werd ik ingehaald door auto's en een vrachtwagen. De 2e vrachtwagen bleef de hele tijd beeldvullend in mijn spiegel...
  Rede? Ik hoorde op de rijbaan volgens wat wit en grijs haar en versperde mij opzettelijk de doorgang. Ik moest fietsen voor mijn leven.

  Valt mij op hoe netjes iedereen aan de kant gaat en blijft op dit filmpje. Geen geslinger of blokkades. Geen boze of verontwaardigde opmerkingen. Straal je iets positiefs uit naar voren of zo?
  Nu begin ik je langzaam te verdenken van negatieve invloeden er uit te knippen. Geef maar toe! ;-D

  Zaterdag fietste ik met een korte zeis (handzicht) in mijn hand op de Raptobike naar huis. 4 respectabele fietsers vielen spontaan op een rij de berm in met hun geslinger. Ik was niet eens van plan in te halen! Was al bijna thuis en wilde voor mijzelf ook geen risiko nemen met dat ding in mijn hand. Kan ik er wat aan doen dat ze hun voertuig niet goed beheersen?

  Wij stonden in Hoog Soeren op jullie te wachten. Kleine miscommunicatie. Ook een beetje mijn schuld. Maar dat was uiteindelijk niet het reisdoel bleek achteraf. Hoenderlo was voor ons toen al te laat om nog te halen.
  Was een beetje paniek voetbal van mij om rond middernacht voor vertrek nog te bedenken dat een LOL tocht wel leuk zou zijn als rit zondag.
  Zutphen waren we te laat voor opgestaan. Problemen met de roets van Marloes en ander oponthoud gooide nog meer roet in het eten. Een ontmoeting halverwege ging dus ook mis. Jammer maar helaas.
  Werd dus een luie zondag na een nogal stevige, maar korte rit voor ons....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Theo,

  Die ergernissen zijn misschien een lokaal Puttens verschijnsel? Terug reden we nog met 3 open liggers en 3 velomobielen langs een bijzonder druk Apeldoorns Kanaal richting Dieren. Maar dat ging allemaal soepel. Een meneer (grijs haar ;-) die ik inhaalde stak zelfs zijn duim op en meldde mij bij het passeren het fijn te vinden dat er duidelijk werd gebeld en getoeterd....

  groet,
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het lokaal is hebben we inmiddels wel ondervonden met de afgelopen fietsvakantie.
   Niets van hinderlijk fietsgedrag tegengekomen in andere streken van het land.

   Wij zitten helemaal vooraan in dit mooie maar (tijdelijk) zeer touristisch gebied tussen Putten en Garderen.
   Dat is aan een kant balen en tanden knarsen, aan de andere kant....ach het is maar een paar maanden, daarna is het weer wat rustiger of gewoon stil.
   Toch is het wel een opmaat naar wat je kan gaan verwachten als Nederland echt een fietsland gaat worden.
   Moet er niet aan denken. Brrr...
   Kun je nagaan dat dit soort mensen ook hetzelfde gedrag vertonen met een auto? Spookrijden. Op de afslag van een snelweg of kruising stilstaan om wegwijzers beter te kunnen lezen. Mensen die sneller gaan dan 50-60 dwingen langzamer te gaan rijden. Geen flauwe notie van verkeersregels of borden hebben onder het excuus: Ik kijk goed uit hoor, altijd goed gegaan. Ben heel voorzichtig.
   "Vertel mij wat, Broekkie! Ik reed al auto toen jij nog in je vaders proppenschieter zat." LOL
   (Denk ik dan weer; Toen gingen ze hooguit 40 en was je de enigste auto in het dorp en omstreken......)
   Kun je het voorstellen? ;-)

   Je hebt gelijk, positief benaderen wordt je positief behandeld.

   Verwijderen
 3. Mooie route! Deed de camera van angst z'n ogen dicht toen het echt hard begon te gaan op de afdaling vlak voor Apeldoorn?
  Het kan trouwens nog harder daar, maar dat vertel ik liever onder 4 ogen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marinus,

   nee ik dacht dat ik daar pas de camera aanzette, maar achteraf bleek ik 'm uitgezet te hebben ;-) Je kunt het aan- of uitzetten horen aan het aantal piepjes maar door al dat windgeruis is me dat ontgaan.

   gr.
   Paul

   Verwijderen
 4. Mooi uitzicht trouwens op dat punt he? Met verschillende weersomstandigheden is het iedere keer weer anders. Met en zonder mist en nevel, met regen, bloeiende heide, schapen, volle zon of zonsopkomst, sneeuw, dauw, rijp enz.
  Ik vind het altijd jammer dat ik juist daar zo hard ga, je hebt dan amper tijd om er van te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ga je toch een keer de andere kant op ;)

   Verwijderen
  2. Ja, de terugweg is de andere kant op. Maar dan is het uitzicht minder mooi, en met een helling tot 5% omhoog geniet je toch op een andere manier van uitzicht dan met een lekker vaartje met de trappers stil...

   Verwijderen
 5. Het merendeel VM-en.......?

  5 van de 14 kwamen er toch maar mooi met de open ligger. Dat is afgerond 36% van de aanwezigen.

  Zo hadden we dit keer:

  Een RaptoBike,
  een Challenge Fujin,
  een M5 ShockProof,
  een Carbon Zelfbouw en natuurlijk
  de onovertroffen Carbon Thys 209 Rowingbike van ondergetekende.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim,

   Tja dit is het betere rekenwerk ;-). Daar kan ik niet tegenop.

   De vorige keer dat ik meereed (mei) was ik de enige vm. Nu waren er zoveeeeel dat als vanzelf het aanvoelde als het 'merendeel' van de deelnemers. En die kliko's zijn natuurlijk ook groter. Alleen al door het volume lijken het er meer ;-))


   groet,
   Paul

   Verwijderen
  2. Ik weet hoe dat voelt. Meestal ben ik de enige open ligger. Soms zijn het er 2 en heel soms, zoals de afgelopen keren zijn het er nog meer.

   Verwijderen