zondag 6 maart 2016

Zo'n echte LOL-voorjaarstocht!

Als je na het bekijken van onderstaande foto's nog twijfels hebt of je wel eens een keertje met LOL mee zou willen fietsen dan weet ik het niet meer.  Mooier en leuker dan deze voorjaarsrit kunnen we het niet maken. En het goede nieuws is dat eigenlijk elke LOL-rit zo is! Dus snel aanmelden voor de LOL-toertocht van komende april.

Het is zondagochtend 6 maart en ik ben op weg naar het LOL-verzamelpunt in Zutphen. De weilanden zijn nog wit bevroren maar de zon die voorzichtig door de wolken breekt belooft mij een hele mooie fietsdag
Weet je wat, dan rijden we eerst maar via Deventer naar Welsum. En dan zien we daar wel weer verder. De typische LOL-benadering van de te fietsen route die via een complex anarcho-democratisch proces tot stand komt.
Een strak blauwe hemel, een rimpelloze IJssel en de moderne stadsarchitectuur van Deventer. Wat wil je nog meer?
Zoals gebruikelijk bestond het LOL-peleton weer voor het grootste deel uit velomobielen. Maar het tempo was heerlijk ontspannen. Ik had het hele stuk het gevoel in een rijdende strandstoel te zitten.
Welsum. Belangrijke punt langs de IJssel. Er is koffie met appelgebak te krijgen én er vaart een veer de IJssel over.
Netjes binnen de lijntjes parkeren jongens!  Weer veel belangstelling voor onze wonderschone fietsen. Martin met zijn lage M5 kreeg nog een advies: "Moet daar geen vlaggetje op..."
Zoek de Strada(s)  ;-)
Hier draait het allemaal om. Deze keer kreeg het appelgebak een ruime voldoende heb ik begrepen van het testpanel.
Lichten doven (check!), remmen vast (check!), motor uit (uhhh?)
Beetje ontspannen toeren langs een vaag kanaal. Geen idee  waar het was en waar we naar toe gingen maar da's helemaal niet erg. Uiteindelijk fiets ik gewoon achter iemand aan die de goede kant opgaat.
Typisch LOL-tafereeltje tegen het einde van de tocht. "Ik ga hier rechtdoor", zegt Arjen, "wie rijdt er ook die kant op?".  En vervolgens ontspint zich een heel gesprek over mogelijk routes, al dan niet om Deventer heen, die sommigen al dan niet willen of kunnen nemen.


9 opmerkingen:

 1. Mooie foto's en verslag van de rit Paul.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja je hebt wel wat gemist ;-). Maar komen gelukkig nog een heleboel herkansingen...

   Verwijderen
 2. Dat zag er leuk uit. Hier is het de hele dag regen, veel wind en koud. Zelfs voor een velonaut ziet het er niet aantrekkelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou me zo aanmelden na het zien van de foto's en het lezen van het verslag........
  Als we ooit terugverhuizen zal er zeker naar jullie woongebied gekeken worden........ :-))

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De foto van Deventer is surrealistisch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was een top rit, 105km uit en thuis is voor mij een nieuw record. Benieuwd naar de volgende rit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met name de paden en zandwegen na de opsplitsing moeten niet altijd makkelijk voor je geweest zijn met de tweewieler... Top meegedaan!

   Verwijderen