vrijdag 22 april 2016

Ik kan het niet laten

Ik heb een voorkeur voor het voor- en najaar. Da's namelijk de tijd dat ik op weg naar het werk in Apeldoorn, de zon mooi op kan zien gaan. Ik heb het al heel vaak gefotografeerd en bijna net zo vaak op dit weblog vermeld. Wellicht tot verveling van iedereen ;-). Maar zeg nou zelf, wat is er nou mooier dan een mooie zonsopgang? Ik kan het niet laten en doe er gewoon wéér een.

Sorry alweer een zonsopgang ;-) 6:14 uur. Langs het Apeldoorns Kanaal vlak bij Dieren. 

8 opmerkingen:

 1. Je hebt gelijk hoor: dit zijn de periodes met het mooiste licht op de woon-werk-ritten. Ik kan het dan ook niet laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een beetje spammy is het wel, en een foto is ook maar een herinnering aan een gevoel waarvan je je kan afvragen of de kijker dat gevoel herkent... Maar ik vind het mooi! Zet de volgende keer je mooi gele fiets (of een deel ervan) er ook nog bij op, dat maakt het helemaal af :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zat erin en wat te lui om eruit te komen. Dat krijg je met dat soort comfortabele fietsen ;-)

   Verwijderen
 3. Vroeger zag ik die regelmatig maar na jaren daarvan ben ik waarschijnlijk ziek (darmziekte) geworden. Kwestie van totaal tegen je bioritme ingaan - zelfs ieder orgaan heeft een eigen "klok" blijkt uit wetenschappelijk onderzoek - en dat is beslist slecht voor je lichaam.

  In feite of je nu een ochtend of een avond mens bent is bij iedereen het cortisolniveau verhoogd voor 09:00 u als je dan wakker bent.

  De werkgever ontkent het maar bij ochtendcollega's die iedere dag zonsopgangen aanschouwen ( en daar niet tegen kunnen/geen ochtenmens zijn ) is het cortisol niveau problematisch hoog indien gemeten door een huisarts omwege diverse kwalen. De werkgever komt daar mee weg omdat er 1001 oorzaken voor een hoog cortisolniveau zijn en de regering om economische reden en zonder direct bewijs natuurlijk geen arbowetgeving wil maken die werknemers beschermd. En iemand moet toch om 04:00 de eerste arbeiders naar Schiphol brengen....

  Mensen die dat kunnen ( hogere functies ) slapen dan nog, en het kan ze niet schelen dat arbeiders dat niet kunnen. Die bestaan immers om hen van nog meer geld te voorzien.

  Gelukkig slaap ik nu ook op een dergelijk tijdstip, terwijl ik toch een arbeider ben. En ik voel me weer kiplekker :-)))

  Van mij mag je het aanzicht houden. Zonsondergangen zijn ook mooi :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak ze ook regelmatig, prachtig toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen verontschuldigingen! Gewoon plaatsen dit soort foto's, die vervelen nooit! Zoals Wim zegt: Gewoon genieten!

  BeantwoordenVerwijderen