vrijdag 7 oktober 2016

Ik heb een hekel aan...

"Ik heb een hekel aan...", tik dat maar eens in in Google en wacht op het moment dat Google dit automagisch voor jou aanvult. Ik kreeg een keurig lijstje van wat blijkbaar de top "ik heb een hekel aan" dingen is. Dat blijken achtereenvolgens 'mensen, mijn kind, mezelf, onrecht, mijn dochter, mijn vader, mijn man en moslims' te zijn. Daar word je niet vrolijk van, zeker omdat het enige waar ik een hekel aan heb er niet bijstaat. Stomme Google.

Ja beste lezers, het leven van Paul als velomobielrijder is simpel en meestal gelukkig. En over mijn leven als mens ga ik hier geen uitspraken doen. Voor je het weet ontdekt Google het. Als velomobielrijder ken ik weinig hekel. Er is maar één dingetje waar ik een duidelijke hekel aan heb: heggetjes. Simpel hè?

En waar staan die heggetjes zoal? Nou op allerlei plekken waar ik liever niet kom. Bijvoorbeeld langs de hoofdstraat in het dorpje Klarenbeek of in Leuvenheim als ik naar het LOL-startpunt fiets. En nog op 254.372 andere plekken in den lande.

Allemaal van die frisgroene, keurig op smurfhoogte onderhouden verticale groenstrookjes. Waarachter je als sluipbanaan volledig onzichtbaar (tenzij je een vlaggetje hebt) naderbij kunt snellen.  Om dan vervolgens bij een uitrit een nietsvermoedende automobilist een hartverzakking te bezorgen. Als het tenminste goed afloopt. Voor hetzelfde geld zit je banaan in de prak en jij misschien ook wel een beetje.

Er is echter één heggetje dat ik nooit kan vermijden. De heg rond het parkeerterrein van het waterschapskantoor in Apeldoorn. Op de foto hieronder kun je het zien. Zowel bij het begin van de werkdag als bij het einde ga ik hier met uiterste voorzichtigheid voorwaarts; met de hand aan de rem.

Niet alleen lage banaanfietsen hebben hier wel eens een probleempje ;-). Het is al een paar keer voorgekomen dat collega's, die helaas heel sneu met een auto moeten komen, hier bijna of in het echt tegen elkaar knalden. Ook motorrijders onderhielden hier 'nauwe contacten' met andere verkeersdeelnemers.

De oude situatie, De heg was al eerder ietsjes verlaagd... Maar ze bleven maar tegen elkaar knallen
Maar vorige week gebeurde er een klein mirakel. Een busje van een bedrijf in 'groenvoorzieningen' reed het terrein op. Er rolden drie kerels uit in groene overalls, voorzien van veel knip- en zaaggereedschap. In een mum van tijd was een enorm stuk heg in de versnipperaar verdwenen. Wat overbleef was nog maar minder dan de helft zo hoog.

De nieuwe situatie. Dat helpt. Maar doordat al die auto's er voor gaan staan helpt 't minder dan ik hoopte. 
Mooi hè? Weer een dingetje minder om hekel aan te hebben ;-)

4 opmerkingen:

 1. Hmm, Velomobiel rijden blijkt toch niet zo 'groen' te zijn als dat ik dacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Buikspieren oefening voor onderweg: bij nadering van een kruising met heggetjes rechtop gaan zitten en op beheerste wijze weer gaan liggen als je voorbij de kruising bent.

  Aantal keren: zo vaak als nodig is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even geduld hebben Paul en de heggetjes zijn weer even hoog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is de "efficiente" manier van groenonderhoud. Botte bijl en dan maar weer groeien.

  BeantwoordenVerwijderen