zondag 2 april 2017

De stemming bij LOL

Onderweg naar Zutphen. De ochtend was al veelbelovend...
De stemming bij de ligfietsers van LOL zat er goed in. Het weer was geweldig, de beloofde route evenzo. We zouden de zuidelijke Veluwe ronden en bij het zweefvliegveld Terlet aanleggen voor de traditionele koffie met appelgebak met slagroom. Dat zat wel goed. Er waren, waarschijnlijk vanwege het weer, in verhouding enorm veel open ligfietsers. Negen stuks, waar de velomobilisten slechts met z'n vieren waren. Twee gele Strada's en twee witte Questen. Dat was wel weer mooi in evenwicht.

Korte stop op de Loenermark. Een van mijn favoriete plekjes op de Veluwe
Bij de koffie in het Volkshuis in Zutphen kwam Dé Stemming al direct ter sprake. "Hoe laat weten we het Paul?", vroeg iemand. Nou dat bleek na twaalven te worden. En niet veel eerder, dat we witte rook uit de Algemene Ledenvergadering van de NVHPV in Hoevelaken konden verwachten. Of zwarte rook natuurlijk, want de race om de grootste toertocht voor velomobielen was nog niet gelopen.

Ik had er heel bewust voor gekozen om deze zondag met de fietsers van LOL op pad te zijn en niet de Veluwe-editie van de OBT toe te lichten in een zaaltje in Hoevelaken. Daar had ik geen spijt van want wat de uitslag ook zou zijn, ik fietste een geweldige leuke LOL-rit in ideaal fietsweer. Over diezelfde schitterende Veluwe ;-).

Bij Terlet is het altijd pret. Zonovergoten terras, weidse uitzichten en zweefvliegtuigen die je de scheiding uit het haar vliegen
Terlet uitzicht
Geel wit, geel wit, Strada Quest, Strada Quest. Wij houden van patroonparkeren.
Prima appelgebak is nog belangrijker dan lekkere oliebollen ;-)
'Tableau de troupe' van LOL

Bij zweefvliegveld Terlet was het terras open, de koffie heet en het appelgebak warm. Wat wilden we nog meer? Maar er was nog steeds geen witte of zwarte rook uit Hoevelaken. We keken op onze telefoons en hoopten op een bericht van onze vooruitgeschoven post ;-) ter plekke.

Pas op de terugweg ergens aan de rand van Velp kreeg ik een seintje van Arjen. De rook was zwart: de Oliebollentocht 2017 start op 28 december 2017 in de regio Rotterdam. En die keus geeft weer nieuwe mogelijkheden...
7 opmerkingen:

 1. Qua OBT: Wat in een goed vat zit verzuurt niet.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies: ik kom graag nog een keer jullie kant op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Paul, geeft je wat meer tijd om jouw OBT voor te bereiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zoveel tijd kost dat niet ;-). Begin volgend jaar kijk ik wel weer eens of het dan past met reis- en andere plannen.

   Verwijderen
 4. Erg jammer Paul maar het is natuurlijk mooier fietsen in Rotterdam dan op de Posbank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, blogspot haalt niet-bestaande hashtags weg en ziet het waarschijnlijk als echte HTML, waardoor mijn comment onbegrijpelijk wordt. Ik rol maar weer eens met de ogen ivm de programmeerkennis van het stel klunzen dat Blogspot gebouwd heeft.

   Verwijderen
  2. IK Ben benieuwd naar die hashtags...

   Verwijderen