zondag 6 augustus 2017

60 met LOL

Met 60 per uur?

De titel van dit bericht is niet bedoeld om fietsers die wel eens een ritje met de fameuze ligfietsers van LOL zouden willen maken af te schrikken. LOL rijdt zelden harder dan 60 kilometer per uur. Behalve als er afgedaald kan worden; dan gaan bij de heren werkelijk alle remmen los.

De LOL karavaan die zich maandelijks in Zutphen verzamelt bestaat meestal uit een gemiddelde afspiegeling van het Nederlandse ligfietslandschap: een verzameling van fraai gekleurde velomobielen, wat hoge en lage modellen ligfietsen en een select aantal roeifietsers. Voor elk wat wils. Afhankelijk van het weer en het seizoen is de verhouding ligfietsen en velomobielen 60:40 of precies andersom.

Meestal is LOL een goede afspiegeling van het Nederlandse ligfietslandschap

60 of 16 ligfietsers?

Toen ik deze zondag de Houtmarkt oprolde, zoals gebruikelijk aan de vroege kant, hing er al één velonaut lui in de loungebankjes van het Volkshuis: Piet, die helemaal uit Groningen was komen fietsen. Als snel roffelde de ene naar de andere ligfietser over de keitjes van de Houtmarkt. Uiteindelijk zouden we met z'n vijftienen zijn. Net geen record. Wij van LOL streven er in onze missie en visie naar om ooit eens het magische getal van zestig deelnemers te halen. Maar daarvoor moet er waarschijnlijk eerst een Oostelijke Oliebollentocht georganiseerd worden en dat gaat dit jaar helaas niet door ;-). Maar zestien moet nog dit jaar een keer lukken. Daarvoor hebben we jouw (ja jij die dit nu net leest) aanmelding nodig.

60

Bij de Pannenkoekenbakker van Doesburg was men zich zeer goed bewust van de magische betekenis van het getal 60 voor de club ligfietsers die zo om een uur of half twaalf het terrein op reed. Om ze op gepaste wijze welkom te heten had het personeel de tafels feestelijk met het getal 60 versierd. Je verwacht dat er dan ook een even grote voorraad aan appelgebak zou zijn. "Ik heb het even in de keuken nagevraagd en we  hebben nog tien stukken", meldde de serveerster. Tien stukken voor 15 man! Er viel een stilte, tot er iemand op het lumineuze idee kwam om dan maar een pannenkoek te bestellen :-). Met spek!

De Pannenkoekenbakker verwelkomde de 60 kilometer rijders van LOL met passende decoratie. 
Alternatief appelgebak bij de Pannenkoekenbakker van Doesburg. Zonder slagroom. 
Meer dan 60 procent van LOL had geluk: die kregen appelgebak. De rest moest het met pannenkoeken doen :-)


60 kilometer

Over de dijk ging het verder. Langs de IJssel naar de pont bij Dieren. Waar het voor mij duidelijk werd  dat het weer ging lukken: uitkomen op een rondje van ongeveer 60 kilometers. Op de oprit van huize Mooi Geel sprong de teller op 60,3 kilometer. Bijna perfect dus.

Er passen misschien wel 60 ligfieters op de pont bij Dieren maar zeker geen 60 velomobielen  Aandachtspuntje voor de Oostelijke Oliebollentocht in het jaar .....

9 opmerkingen:

 1. Je krijgt dat record als de LOL-tocht op zaterdag verreden gaat worden. Veel mensen hebben een WTV-dag op vrijdag. Dan kan je vrijdag heen rijden en zondag terug en op zaterdag de tocht. Nu tref je alleen mensen die ofwel dichtbij wonen ofwel doodleuk 250 kilometer op een dag fietsen. Daar zijn er alleen niet zoveel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus nu is 60 het antwoord op alles ? :-))


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan ik me ook aanmelden zonder me op [T] of [F] te begeven? ☺

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De O in LOL staat (ook) voor Onaangemeld deelnemen ;-)

   Verwijderen
  2. Aanmelden kan via Ligfiets.net. Zie de agenda.

   Verwijderen
 4. Er is wel een gerucht dat er een tweede versie van de LOLliebollentocht verreden gaa worden. Voor de mensen die Rotterdam te ver vinden. Gerucht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En bij een LOLliebollentocht zijn ook open liggers welkom Bas e.a.

   Verwijderen