dinsdag 26 juni 2018

Blingbling in Dronten

Afgelopen maandag fietste ik al om kwart voor negen bij velomobiel.nl naar binnen. Ik had eens gek gedaan en was al om kwart over vijf ('s ochtends) vertrokken. Gewoon om weer eens dat nostalgische forensengevoel te ervaren, toen ik elke dag nog om half zes opstond.

Ik moest bij het naar binnenrijden wel even goed oppassen want op de oprit en binnen stonden grote aantallen zojuist afgeleverde Quattrovelo's op hun nieuwe baasjes te wachten. En daarbij viel mijn oog op iets bijzonders, op iets nieuws.

Er moest in Dronten een toverfee zijn binnengevlogen, eentje met véél gevoel voor blingbling en die had, gewoon omdat het kan, de hele onderkant van zo'n nieuwe QV magisch onderhanden genomen. "Zie ik dat nou goed...?", vroeg ik aan Allert. Die liet even een betekenisvolle stilte vallen en antwoordde toen: "Ja Paul goud is gewoon een RAL kleur. Ik moest er in het begin ook even aan wennen."

Je kunt je fiets dus nu ook goudkleurig laten spuiten. Met zoveel blingbling zul je dan wel vaker een zonnebril op moeten.
Voorlopig ben ik niet zo kapitaalkrachtig dat ik mijn fiets kan laten vergulden ;-). Ik moet gewoon in mijn oude gebutste gele bakkie regelmatig naar Dronten voor wat onderhoud. De laatste keer was meer dan een jaar geleden en al snel werd duidelijk dat het een goed idee was geweest om nu een dagtochtje naar de Flevopolder te maken.

Mijn ketting bleek na 30.000 kms nog vrijwel nieuw maar de Marathon plusjes waren na ruim 23.000 kilometers nu wel zo'n beetje op. Na bijna 46.000 kms bleek mijn rechtervoorwiel op instorten te staan. Theo tikte even tegen een van de vele slechte spaken die daarop spontaan uit het flink uitgelubberde velggat sprong. "Ik kan er eventueel nog wel ringetjes achter zetten" zei Theo. Ik ben echter altijd voor 'preventief ruimen' en liet beide wielen vervangen.

Met nieuwe (binnen)banden en nieuwe superstrakke wielen verwachte ik op de terugweg wel een recordtijd neer te zetten. Toen bleek maar weer eens wat voor een superstabiele diesel ik ben. Heen en terug reed ik de hele route in exact dezelfde tijd van 3 uur en 10 minuten.  En dat terwijl ik tussen Dronten en Elburg de wind mee had (scheuren!). Bij de openstaande brug van Elburg verloor ik die voorsprong waarschijnlijk weer en ontdekte maar weer eens dat iets harder fietsen dus helemaal geen zin heeft. Gezegend zij het olfen.

Oud wiel eruit, nieuw wiel erin
Het glimt en spiegelt enorm met die nieuwe fietsen in Dronten
Stel je kunt gewoon echt niet kiezen welke kleur(en) je QV moet hebben?
Dan kun je er ook één in ruwe carbon krijgen om zelf af te werken.
QV in grijsachtig blauw of blauwachtig grijs. Heel chique hoor....
 "Sorry hoor dat ik vijf seconden later ben maar de brug stond open..."

6 opmerkingen:

 1. @Paul: "Dan kun je er ook één in ruwe carbon krijgen om zelf af te werken."

  Was deze QV niet gewoon lekker glad dan.......?

  Mijn DF heeft ook een Zicht-Carbon top. Vind ik echt ongelooflijk mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel met 'ruwe' onafgewerkt. Deze fiets was wel gewoon lekker glad hoor. Dit was dus geen zichtcarbon.

   Verwijderen
 2. Wat kost zo'n setje nieuwe wielen nou? Heb je ook nieuwe remmen?

  Mooie QV'tjes allemaal. Jammie jammie.

  Als de zon er vol op staat... is glanzend grijs dan ook donkerder om in te kijken dan dat witte? En hoe zit dat met de temperatuur?

  Nog steeds geen wieldoekjes? ;)

  Ik zie dat je 47mm banden vooraan hebt. Wordt je draaicirkel dan niet fors kleiner? Heb je ooit de vergelijking qua rijcomfort met 40mm banden kunnen maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, nou wat een vragen ;-).
  Een compleet wiel kostte mij 90 euro. Wat bedoel je met nieuwe remmen? Glanzend grijs vs. Wit? Geen idee. Ik heb al jaren wieldoekjes, wel een beetje opletten...
  Al sinds het begin der tijden fiets ik met 47 mm banden. Qua draaicirkel fiets ik vrijwel elke andere velomobiel eruit ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met nieuwe remmen bedoel ik nieuwe ankerplaten / remschoenen.

   Oei, dan heb ik niet goed opgelet qua wieldoekjes.

   Bedankt voor je antwoord!

   Verwijderen
  2. de ankerplaten etc zijn niet vervangen....

   Verwijderen