zondag 1 juli 2018

"En hoe laag zaten ze, meneer?"

Als Bart Verhees, de oervader van de hedendaagse velomobiel, weer eens met de vliegende variant daarvan het Belgische luchtruim kiest. regent het UFO-meldingen. Zo bijzonder is dit piepkleine deltavormige vliegtuigje, Maar daar is inmiddels weinig nieuws meer aan, het stond zelfs in het vrijdagbericht.

"Nee  dit zijn geen fietsen. En wij parkeren niet, wij zijn hier geland...."
Wat minder bekend is, maar niet minder spectaculair, is dat dit verschijnsel zich ook in het oosten van het land regelmatig voordoet. Het UFO Meldpunt Nederland kan er de klok op gelijk zetten. Telkens op de eerste zondag van de maand komen er vreemde wat vage meldingen binnen. Soms uit de Achterhoek, soms van de Veluwe maar altijd op die eerste zondag van de maand. Heel vreemd.

De melders spreken van grote schrik, een vreemd rommelend geluid en soms zelfs van 'close encounters of the third kind'. Ontvoeringen zijn nog niet gemeld maar dieren zoals honden en paarden vertonen wel vaak afwijkend gedrag op het moment van de waarneming.
"En hoe laag zaten ze meneer? Hoeveel meter boven de grond? Nou héél erg laag, het was gewoon eng, het leek wel of ze gewoon over de weg gleden."  (citaat UFO Meldpunt Nederland)
Cherry Mania
Ook zondag 1 juli moet weer een goede meldscore gaan genereren. Half Borculo zat van een Cherry Mania of een Fruit Festvial sorbet te genieten op het terras van IJsboerderij 't Dommerholt. Tot omstreeks het middaguur er een hele groep van wel twaalf van die buitenaardse 'fietsers' neerstreek. IJs wilden ze, of appelgebak met ijs of koffie met ijs of gewoon ijs. Daar was gelukkig weinig buitenaards aan.

Een jochie van een jaar of zes had nog een heuse 'close encounter' toen ie aan één van de heren vroeg waar het stuur dan wel zat in dat gele ding. Het kereltje mocht even héél dichtbij komen; een ervaring die hij z'n hele leven nog met zich mee zal dragen!

En verder? Nou verder was het gewoon een lekker LOL-ritje. Want daar hebben we  het hier natuurlijk over. Met een man of twaalf over rustige beschaduwde weggetjes naar, inderdaad, Borculo. En weer terug.

Volgende maand weer en iedereen wordt bij deze uigenodigd om mee te fietsen. Je hoeft er niet eens heel vreemd voor te zijn of met de snelheid van het licht te kunnen fietsen.

Geland in Borculo (foto Marc)

Relaxed ritje naar het oosten....


2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ze bij het 't Dommerholt wel voldoende zijn gewend aan het verschijnsel 'velomobiel'. Nagenoeg elke week ga ik daar (op doortocht) een ijsje eten met de Mango+. Heerlijk ijs inderdaad. In de wintermaanden altijd direct aan de beurt ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1tje misschien wel, maar niet zo'n invasie denk ik ;-), je wil niet weten waar die ligfietsers het allemaal over hebben als ze aan tafel op hun ijsje aan het wachten zijn ;-).

      Verwijderen