donderdag 11 april 2019

De Grote Velomobiel Kennisquiz (voor familie en vrienden)

Een paar weken geleden had ik weer 'ns zo'n typisch gesprekje. Anja was met de fiets naar Doesburg geweest en had op een terugweg een velomobiel gezien. "Oh, en wat was het er voor één?", vroeg ik belangstellend. "Een witte..", antwoordde ze, maar daar had ik natuurlijk niks aan. Met de vraag "Ik bedoel, was het een Strada of een Quest ofzo?", probeerde ik haar wat meer informatie te ontfutselen. "Weet ik veel", antwoordde ze, "hij ging nogal snel en de andere kant op"

"Was het er één met open wielkasten?", vroeg ik verder. Maar behalve dat ie wit was kwam ik niet veel verder. Nu weet ik dat het best moeilijk is, al die verschillende  merken en modellen velomobielen uit elkaar houden. Zelfs ik, als ervaren velopro, heb daar soms wat moeite mee als ik er een in de verte zie rijden. Maar aan de andere kant, Anja hoort elke dag eindeloze verhalen over diezelfde velomobielen. Ze wordt intussen wel geacht er wat van te weten. Of is dat te veel gevraagd van familie en vrienden van velomobielrijders?  Ik vind van niet ;-)

Nu hoor ik dit soort geluiden wel vaker en in plaats van te gaan zitten klagen besloot ik actie te ondernemen. Meten is weten en gissen en missen. Ik besloot eerst maar eens elke velomobielrijder de gelegenheid te geven het vm-kennisniveau van zijn/haar naasten kritisch langs de lat te leggen.  Zoek maar eens uit hoe groot die betrokkenheid is bij jouw fantastische hobby!

In nauw overleg met de educatieve commissie van de VNHVP ontwikkelde het bekende wetenschappelijke bureau Mooi Geel een leuke en leerzame kennisquiz voor familie en vrienden van...

Quiztime

Deelname is geheel vrijblijvend maar voordat je je man, vrouw, kleinkind, buurman of wie dan ook dit in gaat laten vullen een woord van waarschuwing. Je gaat dit vast en zeker ook zelf invullen en dan wordt je dus wel geacht een gouden medaille te scoren. Gelukkig hoef je daarvoor niet alle vragen goed te hebben.

Ik ben benieuwd hoe er in den lande gescoord gaat worden. Laat het hieronder maar weten :-).

De Grote Velomobiel Kennisquiz voor familie en vriendenEr is inmiddels een Engelstalige versie (wel veel makkelijker ;-) opgedoken.23 opmerkingen:

 1. Hiep Hoi, ik ben de trotse bezitter van een Greenmachine en toch de gouden medaille gescoord.
  groet, Greenmachinist

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yo, in de subtop! Maar alleen omdat ik bij 1 vraag niet alle antwoorden op mijn scherm bleek te zien...........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen goud...maar ik wist al dat ik geen ECHTE velomobielrijder ben :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja ook pro... Dat kan haast niet kloppen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met vlag en wimpel PRO "gouden medaille" Veel fiets tochten met div clubs geeft dit resultaat (HSL, VLA, Goudse liggers, paastreffen, herfsttreffen en LOL.) Zelf rij ik op de M5 M-Racer Alexander

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PRO.

  Het goede antwoord over de WAW stond er volgens mij niet bij.


  De volgende tekst komt van de site fietser.be:

  De eerste 130 WAWs werden in Belgie gebouwd door het Fietser.be team. Eenmaal de WAW op punt stond zochten en vonden we een producent die een efficiëntere en consistentere productie kon uitbouwen in een zinnig land.
  Sinds eind 2011 vormt Fietser.be een tandem met het Tsjechische Katanga, dat geleidelijk de productie van de WAW op zich neemt alsook de distributie in de landen buiten Fietser's gebied.
  Fieter.be spitst zich terug toe op ontwikkeling, distributie in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland, en verkoop en service vanuit Gent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. PRO
  Het antwoord op de vraag wat betekent DF?
  Had ik goed ook al vind ik de andere antwoorden beter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joepie ik ben ergens beter in dan Marieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mevrouw mooi geel (a.k.a. ex-mevrouw mooiwit) mag dan tussen Doesburg en Dieren slechts een witte velomobiel zien, als ik de quiz invul ben ik toch maar mooi een pro. En dat is inderdaad geen wonder na alle dagelijkse velomobielverhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk Paul, dit soort creatieve blogs!

  BeantwoordenVerwijderen