dinsdag 22 mei 2012

Woordverificatie: noodzaak of nodeloos?

Ook wel eens na een dag heerlijk fietsen, door de weblogs van je mede-velomobielrijders gebladerd? En ook wel eens de behoefte gehad een reactie achter te laten? Dan ken je ongetwijfeld het ongemak van de woordverificatie.

Die vreemde verwrongen letters (ook wel bekend als Captcha) die er toe dienen om geautomatiseerde spam van een website te weren maar er beter in lijken te zijn élke reactie te blokkeren.

Voor mij is het in elk geval telkens weer een bron van ergernis. Het komt nogal eens voor dat ik de tekst niet goed lees en ik opnieuw moet beginnen. Elke keer is het ook weer een extra stap, een drempel om een reactie achter te laten.

Aangezien ik reacties op "Mooi Geel Is Niet Lelijk" met open armen wil ontvangen staat die woordverificatie dus vanaf vandaag helemaal 100% uit. Ga ik dan niet overspoeld worden met spam, met advertenties voor Russische bruiden, dubieuze farmaceutische producten of oproepen van Ghanese internetoplichters?  Ik vermoed dat dat erg mee gaat vallen.

Met onderstaande instellingen kan er immers alleen gereageerd worden als je al ergens een geregistreerde account hebt (zoals bijvoorbeeld een Google account). De automatische spammers worden daardoor voldoende geweerd.


Kortom, ontvang je mede-velonauten én andere geïnteresseerden met open armen en zet die woordverificatie uit! En mocht het niet bevallen, met één klik staat het weer aan. Dat gaat net zo makkelijk als het uitzetten.

Reacties zijn altijd welkom ;-)


8 opmerkingen:

 1. Ik heb de captcha al een paar maanden uitstaan en geen last van spam of andere shit , ik vind het nl ook superirritant die woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerlijk gezegd interesseren me de meeste blogs maar zeer matig. Kilometerstanden, snelheden (wie zegt me dat hun km-teller goed staat?), lekke banden, onderhoud en dat is 't meestal wel...
  Bij mij staat de verifikatie ook uit en ik weet 'r nog wel een.
  mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij ook uit.

  Nog geen spam. Heel soms ééntje, maar die wordt er door Blogger totnutoe uit gevist.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jippie, graag zou ik het zien dat meerdere de woordverificatie uitzetten. Vaak geef ik het na één poging op, Hopelijk gaan meer bloggers dit voorbeeld volgen.
  Hendrik Jan (Quest 33)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier nog eentje zonder woordverificatie.
  jammer genoeg nog geen Russische bruiden of grote prijzen gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op mijn eigen site (geen Blogspot) had ik het wel uit staan, maar op een gegeven moment kreeg ik zoveel spam dat mijn mailbox bijna explodeerde. Daarom heb ik een service als Mollom gebruikt. Werkt prima en ook geen Captcha meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er ook een hekel aan. Volgens mij staat het bij mij ook uit, al is alles wel zo nieuw dat ik mijn weg in de instellingen nog moet vinden.

  BeantwoordenVerwijderen