dinsdag 13 januari 2015

Kijkje in de keuken

Al eens naar buiten gekeken vandaag, of zelfs naar buiten geweest? Nou het is nat en niet zo'n beetje ook. Toch moest ik er vandaag aan geloven. Vorige week was voor de tweede keer de kabel van de kilometerteller contactgestoord (lees over de eerste keer).

Dat betekent in een ijskoude donkere garage de boel losprutsen en voorzichtig weer aan elkaar solderen. De beide draadjes van zo'n Cateye Enduro zijn ragfijn dus je moet nog goed opletten ook.

Maar toen kwam ik op een lumineus idee. Letterlijk want op de alternatieve plek die ik in gedachten had zou het veel lichter zijn en, bonus, ook nog eens behaaglijk warm: de keuken van Huize Mooi Geel. Diezelfde keuken waar in december de beroemde oliebollenappelflappen gebakken zijn. Op diverse blogs had ik zelfs wel eens velonauten gezien die hun fiets de woonkamer in (mogen ;-) rijden maar de daarvoor benodigde bochten kan ik zelfs met een Strada niet halen. 

Mooie warme werkplaats. Koffie en andere versnaperingen direct bij de hand...  Wat wil ik nog meer?
`T was even passen en meten maar S94 paste precies. Buiten gutste de regen naar beneden, binnen kon ik op mijn gemak het verloren contact met mijn kilometerteller weer herstellen.

Nu maar hopen dat het vast blijft zitten met soldeer, stukjes isolatietape en een krimpkousje eroverheen. Voor een volgende bezoek aan Dronten heb ik wel alvast een kabelvervanging op het ´to do´ lijstje gezet.


 

12 opmerkingen:

 1. O, wat jammer vind ik het dat mijn Strada net niet door de deuropening past...

  En op de 2e foto is het net of je fiets met zijn oogjes vlak voor het raam staat te kijken of het al droog is en hij weer buiten mag spelen! ;-)

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Paul

  Mijn Strada staat altijd in de huiskamer, staat me daar niks in de weg

  Maak gewoon een deur van de huiskamer naar buiten, heb je wat meer ruimte als in de keuken ;-)

  Groeten, Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er staan twee Questen in onze woonkamer. Niets lekkerder dan met dit weer in een voorverwarmde Quest te gaan zitten. Het lijkt er op of ie de 21 graden binnentemperatuur dan gewoon aanhoudt buiten. Maar owee als je onderweg ergens gaat koffiedrinken, dan moet je daarna instappen in een ijskoude fiets. Brrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb slechte ervaringen met zo'n herstellingen. Het kan aan mijn soldeervaardigheden liggen, maar wellicht is het wat anders: de gesoldeerde plek is niet soepel meer en de soldeerverbinding zit in het stukje kabel dat continu beweegt bij het in- en uitveren van de veerpoot. Dat breekt na een tijdje onvermijdelijk weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan,

   Klopt 't is een heel kwetsbare verbinding zo en een heel gepruts met die dunne draadjes. Vandaar dat vervanging al ingepland is... Ik hoop dat het nog even houdt.

   groet,
   Paul

   Verwijderen
 5. Dat hoeft toch niet gesoldeerd te worden? Gewoon draden blootleggen, in elkaar draaien en isolatietape er om heen, werkt bij mij al meer dan een jaar prima, geen problemen mee gehad.
  Maar vervanging kan natuurlijk nooit kwaad..........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat solderen leek me in eerste instantie beter. De vorige reparatie heeft een half jaar gehouden dat vond ik al heel mooi. Maar ik moet er wel bij melden dat ik niet echt heel handig ben met dat soort dingen ;-)

   Verwijderen
 6. Wat lees ik nu? Velomobiel in de woonkamer? Koude instap? het moet niet gekker worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker hoor..
  Vorige winter stond de Waw ook in de woonkamer.
  Ook als ik wat moest prutsen is het warmer en gezelliger.
  Ik denk dat ik ook wel weet wat de Milan straks afgebouwd gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmmmm,
  Moet ik mijn vrouw toch maar zien te overtuigen dat die openslaande tuindeuren er moeten komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb op een gegeven moment gekozen voor een draadloze verbinding. Geeft nooit problemen en slijt niet door! ' t Is een Sigma 1609 sts

  BeantwoordenVerwijderen