zondag 26 juni 2016

Cycle Vision 2016: drie redenen om te gaan

Volgende week zondag ga ik naar de Cycle Vision 2016. 'T wordt weer een hele andere CV dan vorig jaar. Toen durfde ik niet met de Strada te komen uit angst dat zwermen Brabantse kindertjes met hun plakkerige vingertjes mijn fiets zouden kunnen bepotelen. Dat bleek gelukkig mee te vallen.

Dit jaar is Cycle Vision (weer) een 'back to basic' evenement. Hardfietsende ligfietsers en rondrazende kliko's. That's it! Een lezingenprogramma is nog in voorbereiding heb ik gehoord.

CV2016? Rondrazende kliko's. Meer is er niet te beleven....voor mij. Of is er meer?
Kliko's kiek'n in Venray - CV2015
Veel te beleven is er dus niet....voor mij. Toch ga ik zondag voor een op-en-neertje naar het verre Amsterdam. Ik ben een beetje benauwd voor grote steden in combinatie met velomobielen maar het moet maar. Omdat er Drie Goede Redenen zijn die zondagochtend 3 juli héél vroeg uit Dieren te vertrekken.

Reden 1: Meet & Greet met andere bloggers, ligfietsers en velomobielrijders
Zijn jullie er ook weer? Bij de vorige CV was het erg leuk jullie te ontmoeten. Ik trek m'n Mooi Geel T-shirt aan dus je kunt me in de massa toeschouwers makkelijk terugvinden ;-).

Reden 2: het vijfjarig jubileum van ligfietsclub LOL
Op 3 juli 2011 fietsten o.a. Wim en Casper het allereerste LOL-ritje vanuit Zutphen. In december 2011 schafte ik S94 aan maar het duurde tot mei 2013 voor ik voor het eerst meereed. De reden daarvan is alom bekend. 3 juli is dus een jubileumrit!  Dat wil ik niet missen. Aansluiten kan nog!

Reden 3: het mooiste geluid ter wereld horen
Twee jaar geleden liep ik op mijn gemak richting het Raceway circuit in Venray, Er was nog niks te zien maar ik hoorde het toch al: het allermooiste geluid ter wereld: (hard)rijdende velomobielen!

Een unieke akoestische combinatie van de straaljagerachtige zuiging van de luchtverplaatsing, het sonore gerommel van een verre onweersbui en het gerammel van een paard en wagen. Geen wonder dat gewone fietsers soms van pure angst de berm inrijden! Echte velomobiel(f)luisteraars schijnen met de ogen dicht te kunnen herkennen om welk type velomobiel het dan gaat en vooral ook welke banden gemonteerd zijn!

Ben jij zo'n echte velomobiel(f)luisteraar: klik op afspelen hieronder en geniet ervan. En kom naar de Cycle Vision in Amsterdam natuurlijk!


Mix van de soundtrack bij de video"Velomobile Flyby at the "Velomobilfliegen May 2015" van Stefan Silberstein

Tot zondag 3 juli in Amsterdam!

14 opmerkingen:

 1. Ja die kliko roffel klinkt mij ook als muziek in de oren. Nu er overwegend meer carbon in verwerkt is het geluid rouwer en luider geworden.
  Kan dan ook niet begrijpen waarom men oortjes in heeft. Uit verveling?
  Mij vervelen de drie bandjes die ik op heb staan nooit. 2 voor en 1 achterbandje Haha! :-D

  Het echte CV gevoel heb ik daar echter nooit aan ontleend. Voor mij is de CV nooit een 1 daagsgebeuren. Laatstaan enkele uren. Ik wil het alle dagen meemaken, ondergedompeld en doordrenkt van raken. Dat kan zijn OH-en tot je gek van je eigen ge-OH over fietsen wordt.
  Ook deelnemen aan wedstrijden slurpje het CV naar binnen tot je verslikt.
  Als vrijwilliger kleeft de CV aan heel je lijf.
  Maar bovenal, Je maakt de cv pas mee als je er blijft slapen, samen eet, tegen elkaar racet en daarna met elkaar OH-t over elkaars fietsen en lui achterover in het gras naar elkaar en elkaars fiets kijkt.
  Als je dan weer naar huis fietst na 3 dagen niets doen en rondhangen, je weemoedig terug denkt aan dat geweldige drukke weekeind. Dat je dat gevoel aan de achterblijvers niet kunt overbrengen. Dat is voor mij Cyclevision.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens. CV is voor mij ook bekenden zien en met onbekenden kennismaken.

   Genieten van de wedstrijden. Als vrijwilliger aan de slag gaan. De laatste paar jaren is daar ook nog bijgekomen: het kamperen, de gezamenlijke maaltijden en nog meer gesprekken over fietsen.

   Heerlijk, het wordt vast weer echt genieten.

   Sorry Paul, maar mensen die alleen maar even langskomen, weten niet wat ze missen.

   Verwijderen
  2. Heren,

   Het gaat een geweldig gezellige Cycle Vision voor jullie worden. Er zijn zo'n 80 aanmeldingen voor het kamperen dus aanspraak genoeg!

   groet,
   Paul

   Verwijderen
  3. Ik ervaar dit net zo. Ik heb ook het idee dat de mensen die alleen maar even langskomen voor een dag het niet echt mee kunnen krijgen wat Cycle Vision is.

   Verwijderen
 2. Hoi Paul,

  Helaas voor mij alleen de zaterdag. Dat is mijn verjaardag, maar die vier ik zondag. Zaterdag wil ik meedoen aan de eenuursrit.

  Groeten van De Bak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar deed je toch ook mee? Volgens mij ben jij dat in 3e positie op de foto hierboven. Blijkbaar is dat goed bevallen ;-)

   Verwijderen
 3. Corn Dolly heeft overduidelijk zelf geen last van de 24 uurs economie.

  Een heel weekend vrij en dan nog 3 dagen luieren....Voor mij klinkt dat onwerkelijk, ik moet nu veel meer werken omdat collega's op vakantie zijn en uiteraard s'nachts en in de weekenden en bijna iedere werkdag is 9+ uur en vrij nemen is onmogelijk.

  Je kunt je allen maar ziek melden of ontslag nemen.

  Ik heb altijd al de indruk gehad dat velomobielrijden vooral iets is voor de kantoorman.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Quezzzt, misschien is het goed om je eerst even van de feiten op de hoogte te stellen voor je (ver)oordeelt. Corn Dolly maakt werkdagen van 10-12 uur, fietst daarbij vaak ook nog heen en weer en dat is dan 75 km per dag. En die werkdagen brengt hij niet door op kantoor, maar al 44 jaar buiten als hovenier met zwaar lichamelijk werk. En als hij eens drie dagen niets doet is dat nadat er een behoorlijke strijd geleverd is om die ene dag vrij te krijgen. Dus je indruk klopt niet helemaal geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja Quezzzt,

  Daar kreeg je even terecht lik op stuk!
  En er zijn echt nog wel anderen dan kantoormensen die velomobielrijden, niet enkel Corn Dolly heeft fysieke arbeid, ondergetekende heeft dat ook.
  Niettemin zal voor iedereen, wat voor arbeid zij/hij ook bezig mee is, het plezier van het van en naar het werk fietsen voorop staan.
  Bij mij tenminste wel.
  Dit jaar zal ik niet op CV zijn, jammer, maar het is niet anders...
  Wel wens ik allen een prettige en sportieve CV toe, of dat dan uren of dagen zijn maakt niet uit!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Adri,

   Dank je, we maken er een mooi CV van. En maandag probeer ik al z.s.m. een uitgebreid (foto)verslag te plaatsen.

   Groet,
   Paul

   Verwijderen
  2. Nee dat sloeg nergens op. Ontglipte me van frustratie na het lezen hoe je zo'n cv maximaal zou kunnen genieten.

   Verwijderen
  3. Nee dat sloeg nergens op. Ontglipte me van frustratie na het lezen hoe je zo'n cv maximaal zou kunnen genieten.

   Verwijderen
 6. Quezzzt ik weet wat je bedoeld, herken dat ook wel bij mezelf, hoewel het met het stijgen der jaren wat beter gaat.....Er is dus nog hoop!'

  Paul, en alle anderen veel plezier op CV!
  En bij nog eens goed bekijken van foto 2 zie ik mezelf erop staan helemaal links, met Noorse vlag T-shirt en pet! Bedankt Paul!! Deze "steel" ik van je blog af en sla hem op........
  ☺☺☻☻☺☺

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen