zaterdag 18 juni 2016

"Met krentenbollen in een banaan" (LOL in de krant)

Terwijl de velonauten van de LOL500 tocht al om vier uur 's ochtends Dieren gepasseerd waren,  spoedde ik me in alle vroegte naar Dieren centrum om daar de zaterdag editie van dagblad De Gelerlander te scoren.

Woensdag meldde LOLler Lorenz namelijk dat de pers op de hoogte was gekomen van de plannen om 500 kilometer te gaan fietsen. Het interview mét fotosessie zou donderdagavond plaatsvinden. Andere deelnemers aan de monstertocht #LOL500 waren van harte uitgenodigd.

Ik fiets weliswaar vandaag niet mee, het is me een beetje te ver ;-), maar twee velomobielen op de foto is natuurlijk altijd leuker dan één. Het resultaat zie en lees je hieronder. Door de redactie keurig afgerond met een link naar ligfiets.net.

Volg LOL500 via Twitter 

krantenknipsel verwijderd

5 opmerkingen:

 1. Mooie reclame voor VM-en, aandacht voor de tocht en een prachtige foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkpaarden en sportpaarden....Maar je kunt ook wielrenners inhalen en knallen van en naar werk hoor Lorenz :-)))

  Op mij komt een zelfopgelegde 500 km niet zo ongedwongen over. Ik heb gemerkt dat ~120 km op een dag makkelijk kan maar of dat nu ooit een hobby zou worden ? :-)))

  Er zijn niet zoveel velomobielrijders en dan hebben ze heel merkbaar ook niet allemaal hetzelfde doel met de velomobiel : sport(snel)rijders, kilometervreters, wedstrijdrijders, lichtkampeerders, recreatie/toerrijders en woon-werk rijders.

  Vind het trouwens wel opvallend dat iedere Nederlandse producent nu 4 wielige velomobielen gaat bouwen of dat van plan is. Kennelijk is men alweer uitgeraast met racevelomobieltjes en erachter gekomen dat racevelomobieltjes vooral goed zijn in snel rijden....en dat dus maar 1 doelgroep is van de 6 bovengenoemde groepen.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Quezzzt,

   Degenen (waaronder ik) die aan zo'n lange (alhoewel dat ook relatief is) tocht meedoen, weten wat ze te wachten staat want ze hebben al eerder lange tochten gereden. De afstand en de route zijn niet meer dan richtpunten en zijn voor de een meer een uitdaging dan de ander.

   Het ongedwongene zit hem in al het andere dat een tocht met LOL ook met zich meebrengt: genieten van het gevarieerde en mooie Nederlandse (en in dit geval ook Belgische) land en landschap, genieten van elkaars gezelschap, het samen oplossen (of daarvan leren) van technische en routematige uitdagingen onderweg. Het ongedwongen beleven van zo'n tocht, daar gaat het om wat mij (en ik denk ook de overige deelnemers) betreft. En na afloop kan ik zeggen dat ook LOL 500 daarin weer geslaagd is.

   Groet,
   Marc

   Verwijderen