zondag 5 juni 2016

Een warm zomerritje met LOL

Net iets na negen uur rolde ik als eerste de Houtmarkt in Zutphen op. Ik was in elk geval ruim op tijd voor de LOL zomerrit. Ik was nog maar net gestopt of ik kreeg belangstellend bezoek van een jongetje en een meisje. Van die wijsneusjes die alles willen weten ;-).

"Meneer, waarom zit er een stoeltje in?", was het eerste wat ze wilden weten.  Net toen ik aan het uitleggen was dat het stoeltje erin zit vanwege het comfort en dat als het een zadel was geweest waarschijnlijk niemand ooit met een velomobiel had willen rijden, draaide de gloednieuwe blauw-zwarte DF XL van Marc het plein op. Even waren ze afgeleid, maar al snel wilden ze meer weten. "Meneer, waarom heeft u alleen een onderbroek aan?"  Marc redde me uit de brand door op te merken dat dat een heuse velomobielsportbroek was.  Ik ben tenslotte mr. DF niet ;-). Daar leken ze gelukkig genoegen mee te nemen.

Een Strada en een Quest in een DF XL

'T ziet er altijd een beetje vreemd uit zo'n vertrekkend gezelschap ligfietsers.

Na deze velomobielpromotie kon ik mooi proberen of ik in zo'n DF zou passen. 'T was even passen maar het paste. Ik zat prinsheerlijk in een fiets die aanzienlijk smaller aanvoelde dan mijn 'good old'  Strada de landzeppelin. Opmerkingen op andere blogs dat zo'n DF past 'als een handschoen' begrijp ik nu wel. Fietsen mocht van Marc, maar dat doe ik later nog wel eens in Dronten.

Intussen was het LOL gezelschap zo'n beetje compleet: niet minder dan twee roeifietsers, een open ligfiets, een Strada, een Quest, een XS en inderdaad een DF XL. We zouden op ons gemak langs de IJssel naar het noorden fietsen.

The new kid in town :-)
Net Zutphen uit
Heerlijk beschaduwde weggetjes langs de IJssel.
'T water stond hoog
Volgens mij rijdt dat best goed. Als ik weer eens in Dronten kom wil ik ook wel eens een proefritje maken

En aldus geschiedde. Nico is een roeifietser in opleiding (maar hij leert wel erg snel) dus het tempo werd waar nodig aangepast. Helemaal niet erg. Op mijn vaste plekje in de achterhoede trapte ik heel relaxed achter de hele club aan. Op zo'n warme dag heb je trouwens helemaal geen zin in recordpogingen toch?

Na het appelgebak met een koude cola (inclusief 1 gratis ijsblokje) reden we weer zuidwaarts. Na een versnapering bij Huize Wim te Voorst sloeg ik af. Hoe ik ook verder zou fietsen naar Dieren, het Apeldoorns Kanaal wilde ik te allen tijde vermijden. Daar is het op zo'n dag een voortdurende slalom-oefening om files van fietsers en wandelaars. Na 103 kilometers duwde ik tevreden Strada 94 de garage in. Volgende maand weer en meer.3 opmerkingen:

 1. Pas op voor het WAUW!-gevoel! :-P (die ik overigens na bijna een jaar nog steeds heb)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voelt niet alleen smaller, het IS duidelijk smaller. Dat is binnenruimte die je inlevert voor potentieel meer snelheid.

  Mij valt ook op dat de heren op de foto met erg dunne bandjes rijden. Wat is daar het nut van ? Die DF is duidelijk die kan niet anders, maar de ander ? Stoten, klapperen veel geluid in de velomobiel en meer rolweerstand dan dikke vouwbanden. Waarom je vullingen eruit laten trillen als je geen compromisloze velomobiel rijdt ? :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een DF kan je ook rijden met Kojaks voor (35 mm) en b.v. een Marathon Racer achter (40 mm).

   Verwijderen