dinsdag 6 september 2016

Herbeleven met Relive.cc

Vond je mijn bericht over de 12 Strada's interessant? Dan bestaat de kans dat je, behalve velomobielrijder ook een kaartjesgek bent. Ik in elk geval wel. Ik ben zo iemand die ter voorbereiding van zijn fietsvakantie alvast Google Maps en Streetview napluist. En eenmaal terug doe ik dat dan nog eens dunnetjes over. "Kijk dáár fietsten we!", roep ik dan enthousiast naar Anja die dat allemaal iets minder interessant vindt ;-).

Eigenlijk heb ik net zoveel lol na een vakantie als tijdens de vakantie zelf. De videofragmenten nog eens bekijken, die duizend foto's honderd keer voorbij laten komen enzovoort.

Een tijd geleden hadden een paar Nederlandse racefietsende techneuten diezelfde gedachte. En met veel handig knutsel (programmeer) werk zetten ze de website Relive.cc op.

"Relive.cc has been built by 3 friends from The Netherlands. At the end of last year we were cycling in Tenerife, and figured it would be amazing to capture our cycling holiday in a movie. Our friends challenged us to build it ourselves, so the same evening we were coding the first prototype.. Now, a couple of months later, it's ready for you to use!"

Het werkt simpel: koppel je (noodzakelijke) Strava-account met één klik aan Relive.cc en maak een fietstochtje. Een uurtje (soms iets langer) na terugkomst krijg je dan link naar een mooi videootje van jouw route in vogelvlucht. Zo'n ritje moet minimaal 20 minuten of 20 km lang zijn maar niet langer dan 12 uur. Heb je foto's in Strava toegevoegd? Dan verschijnen die in jouw video. Samen met de punten waar je de hoogste snelheid en de hoogste hartslag had. Woonwerkritten doen niet mee.

Zondag reed ik een LOL ritje en daar heb ik dan ook zo'n filmpje van. Met wat handigheid kun je deze video's downloaden en van eigen toevoegingen (zoals muziek) voorzien. Of invoegen in eigen videomateriaal.Het gaat allemaal wel razendsnel want de hele LOL-rit hierboven duurt maar iets meer dam een minuut. Terwijl we toch echt langer onderweg waren. Een originele Relive video van dit LOL-tochtje mét foto's vind je bij Roef.

Voor ritten van voor je aanmelding werkt Relive (nog) niet. Omdat ik gezien had dat een ritje door bergachtig landschap veel leuker is om naar te kijken (je ziet echt het reliëf|) nam ik een na terugkomst ingetekend Google Earth KML bestand van een fietstocht die ik ooit maakte door Centraal China. Ik zette die om naar gpx-formaat en injecteerde kunstmatig een gemiddelde snelheid van 20 km per uur voor de hele route. Het bergachtige resultaat zie je hieronder.Is deze service een blijvertje? Ik weet het niet. In 2013 schreef ik over  GPS4sport een soortgelijk idee. Die website is inmiddels verdwenen. Als de heren van Relive.cc leuke en handige mogelijkheden blijven toevoegen, en de videokwaliteit nog wat omhoog gaat blijf ik het volgen.  Het is een idee dat in elk geval een blogpost verdient!

Veel gestelde vragen over Relive.cc

3 opmerkingen:

  1. George K. heeft op Facebook zijn rit vanaf Texel geplaatst. Inderdaad een mooie applicatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doet me denken aan de Indiana Jones films, als hij in een vliegtuig stapt zie je eigenlijk precies hetzelfde maar dan op een wereldkaart :-))

    En dan te bedenken dat ze toen nog geen GPS hadden :-)))

    BeantwoordenVerwijderen