zaterdag 18 februari 2017

Als ik naar Dronten ga dan....

Ik ben inmiddels al heel wat keren op en neer gefietst naar Dronten. Eind vorig jaar nog voor die in nevelen gehulde Oliebollentocht. Het is een op-en-neertje van pakweg 160 kilometers. Een leuke afstand maar toch goed te doen. Al die ritten was er, afgezien van die afstand, één constante die met de volgende wiskundige formule eenvoudig weer te geven is:

Statistisch onderbouwd, wetenschappelijk verantwoord

Waarbij de X dan de variabele is. Namelijk hoevéél kilometer Wim en ik in de regen gaan rijden. Natuurlijk had ik 's ochtends al de alwetende Buienradar geïnspecteerd. Die meldde twee  smalle frontjes. Tegen beter weten in ;-) besloot ik te vertrekken. Eerst trapte ik naar Voorst om Wim op te pikken. Casper zou daar ook aansluiten. Die had het snode plan opgevat om zijn Quest met ingelamineerde bakstenen te vervangen door een QuestXS of zelfs een Strada. Hij ging mee om te proefrijden, zei hij.

Terwijl de Buienradar in mijn oor fluisterde dat er niks aan de hand was, was de praktijk onderweg dus anders. Dikke motregen, dunne motregen en zelfs echte regen. Het passeerde in vlagen maar tot en met Dronten voelden we nattigheid. Bleek die eenvoudige regenformule toch weer te kloppen.

Bij velomobiel.nl konden we opwarmen en opdrogen. Ik was daar mei 2016 voor het laatst geweest en had inmiddels een heel lijstje klusjes opgespaard. Allemaal dingen die jullie vast en zeker altijd zelf doen maar waar de twee linker handen van Mooi Geel voor terug schrikken.

De ketting werd ingekort, versnelling iets gefinetuned, mijn eerder vervangen te slappe stoeltje werd ingeruild voor een stijver stoeltje, ik kreeg twee  nieuwe shifters (het rubber van de oude viel er bijna af), mijn freewheel werd nog even schoongemaakt en de remmen kregen een grote beurt. Ik kan er weer maanden tegen!

Win kijkt toe, Theo sleutelt aan mijn Strada, Allert denkt nog dat Casper wel in die oranje XS gaat passen en Casper? Die ziet in een hoekje een mooie Strada staan
Er stonden weer een heleboel QV's. Eigenlijk vind ik ze met twee kleuren het allermooist.
Er in was een makkie, maar er uit?

De sfeer is altijd ontspannen :-)
In de tussentijd was het duidelijk geworden dat Casper niet in een QuestXS ging passen. Te lange benen. Of beter: wel er in maar niet eruit. Slechts met hulp van Allert en Theo kon ie zich ternauwernood uit de oranje demofiets bevrijden. En daarna ging het ineens héél snel. Voor we er erg in hadden fietste hij een rondje met een echt hele mooie gele inruil- Carbon Strada. Om een lang verhaal kort te maken: z'n oude Quest bleef achter en hij fietste weer terug in een fiets die verrassend veel op de mijne lijkt :-). "'T lijkt wel of ik vleugels heb", meldde Casper onderweg. Ja, ja dat typische Strada-gevoel ken ik al vijf jaar.

Casper heeft inmiddels zijn blogadres aan zijn nieuwe fiets aangepast. Gaat dat zien.

Wim heeft een lekke band.


Bezoek het toilet bij vm.nl en leer meer over de voordelen van fietsen :-)

15 opmerkingen:

 1. Op de terugweg hadden we geen regen.

  Ik vond het weer een gezellige dag. Ben nog wel een beetje aan het bijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Carbon Strada 208 dus, is al bijgewerkt in de rijderslijst met slechts 17.000 km op de teller.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van die km weet je uiteraard niet of ze correct/consequent zijn bijgehouden.

   Verwijderen
  2. Of toch wel. 13/02/2017 bijgewerkt.

   Verwijderen
 3. Mooi verslag van een "vruchtbaar" dagje! Weer een mooie gele erbij als LOL op zondagsrit vertrekt......;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is wel jammer dat we het uitstappen van Casper niet gefilmd hebben. Als ik het wel gefilm had, was het waarschijnlijk een erg schuddend beeld geworden. Ik lag echt volledig dubbel. Het was echt hilarisch om te zien dat een ervaren vm-rijder niet uit een XS kon komen.

  Uit een XS stappen is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bovenstaande foto was voor mij al voldoende Wim, ik heb er hard om gelachen! :-D

   Verwijderen
  2. Ai, dit haalt pijnlijke herinneringen naar boven.
   Tijdens het op maat zetten van m'n eerste Quest moest ik ook een aantal malen in- en uitstappen. De eerste keer lukte me puur op armkracht, de andere keren moest Theo mij eruit trekken. Ook deze actie staat gelukkig niet op film ;-)

   Verwijderen
 5. Leuk dat de sfeer bij jullie nog steeds zo goed is!
  Ik weet dat de DF dezelfde schuimkap (kan) gebruiken als de XS (zei Frank). Ik meen dat dan alleen de lengte wat aangepast (ingekort) hoeft te worden.
  Wim zou daar dus in passen, Casper denkelijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto is grappig genoeg, geen bewegende beelden nodig :-))

  Ik kan me zelfs voorstellen dan over een jaar of 10 deze foto opduikt en de context allang is vergeten hij gebuikt wordt om aan te tonen dat "instapgemack niet tot dat van den eerschte velomobielen behoorde"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Quezzzt, jij pakt ook echt iedere kans om op jouw stokpaardje te klimmen ;-)

   Verwijderen
  2. Instapgemak staat niet op mijn verbeterlijstje hoor ;-)

   Verwijderen
 7. Paul, je moet de link naar de ingelamineerde bakstenen van Casper nog aanpassen. Je komt nu nog op zijn oude blog terecht en die is opeens weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen