maandag 15 oktober 2018

Naar een mooi eiland

Toen de kapitein van een Portugees schip ergens in 1583 de peilloze groene bergtoppen van een onbekend eiland uit de mist zag opduiken sprak hij de historische woorden "Que ilha formosa!", wat een prachtig eiland, en gaf daarmee gelijk het eiland voor de komende eeuwen een naam. Tegenwoordig kennen wij het eiland beter als Taiwan en ik ben benieuwd welke historische woorden ik ga uitspreken ergens tijdens een fietstocht van ruim duizend kilometers om het eiland heen.

We hadden eerder al plannen om te vertrekken voor een najaarsfietsreis maar een ziekenhuisopname van Anja gooide roet in het eten. Alles werd geannuleerd en de plannen voor elf weken Zuid Korea plus Taiwan verdwenen in de lade. Voor later. Maar het herstel van de operatie ging zeer voorspoedig en vervelende vervolgbehandelingen bleken gelukkig niet nodig. Zo langzamerhand begonnen we  weer aan een fietstochtje te denken.

In 1985 fietsten wij zeer licht bepakt voor het eerst buiten Europa: Japan
Het ontbijt in de traditionele Japanse hotels was in 1985 best wel een uitdaging ;-). We zijn benieuwd hoe het Taiwanese ontbijt zal zijn.
Na veel wikken en wegen kwamen we dus toch weer uit op Taiwan. Alle voorbereidingen daarvoor waren in feite al gedaan dat maakte de keuze makkelijk.

Over niet al te lange tijd reizen we dus af naar de hoofdstad Taipei om van daaruit een rondje van duizend kilometer om het eiland te draaien. Er is daar veel geïnvesteerd in fietsstroken en -paden langs de grote wegen, bij politiebureau's kun je als fietser je banden oppompen en water krijgen en in een aantal gevallen zelfs kamperen.  We gaan het allemaal meemaken. Ons Chinees hebben we opgepoetst ;-) , nog eens geoefend om met stokjes te eten en de fietsen goed nagekeken.

Tijdens een eerdere tocht door Centraal China bleken kaartjes met eenvoudige doch essentiële teksten de communicatie in positieve zin te beïnvloeden. Die kaartjes nemen we  nu ook weer mee.

MGINL gaat , zoals gebruikelijk, op zwart. Maar je kunt ons volgen via het fietsblog Heimwee naar de Horizon. We gaan daar wekelijks verhalen, foto's en videoclips posten en als je van makkelijk houdt dan kun je je abonneren op een mooie emailnieuwsbrief die verschijnt bij nieuwe berichten. Facebookvrienden houden we ook op de hoogte.


6 opmerkingen:

 1. Heel veel plezier in Taiwan!
  鞋跟鞋在台湾更加轻松!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ga je vast geen spijt van krijgen. Ik ben alleen in Taipei geweest. Ik kan je aanraden om een stadswandeling te doen met TourMeAway, uitstekende gids. Veel plezier en goede reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik schrijf je eerlijk Paul dat ik bedank voor relaties waarvoor het kennelijk nodig is verre vliegreizen te maken! Daarvoor ben ik te zeer gehecht aan de schoonheid van de evolutie zelf.
  Voor mijn kat heb ik dat nooit hoeven doen en mijn cavia's zien zelfs af van een brokje vlees!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt bij dat ik hier gewoon op of in een LIGFIETS kan rijden i.p.v. op zo'n windvanger.
   Dat warme klimaat is al 'vanzelf' naar ONS toegekomen!

   Verwijderen
 4. Veel plezier daar Paul en Anja! Ben benieuwd naar de verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen