zondag 2 december 2018

Pannenkoekentocht met LOL

"Jongens, waar gaan we vandaag naar toe?", vroeg één van de ligfietsers aan de LOL-stamtafel in het Volkshuis. Het bleef even stil, buiten sloeg de regen tegen de ruiten van dit wereldberoemde ligfietsetablissement. Je zag iedereen naar buiten kijken waar acht velomobielen en één ligfiets nat stonden te worden. Op de buienradar dreven grote blauw en rood gekleurde vlakken in hoog tempo van west naar oost, met in de toekomst misschien de belofte van een droog moment. "Gezien wind en weer, stel ik Doesburg voor. Daar hebben ze bovendien het beste appelgebak!", stelde iemand voor. Weer viel er een moment van stilte...deze keer wat langer.

Het uiteindelijke resultaat van dit bekende anarcho-democratische LOL-overleg was dat we wél naar Doesburg zouden fietsen. Maar niet naar de Waag (bekend van het appelgebak) maar naar de Pannenkoekenbakker (bekend van de pannenkoeken).

Toen ik mijn vaste twee koppen koffie afrekende bij de mevrouw van het Volkshuis wenste die ons veel sterkte en "tot volgende week dan maar weer...", voegde ze er aan toe. Toen ik haar vertelde dat deze ligfietsers zich slechts één keer per maand in Zutphen verzamelen antwoordde ze: "Oh, nou ik had het idee  dat jullie hier veel vaker komen!"  Kijk, ook al zien ze ons niet, we maken toch elke keer als LOL een blijvende onuitwisbare indruk!

Buiten was het even droog. Met acht fietsers was de opkomst wat mager maar zij die wel meereden kunnen dan ook als de 'fine fleur'van het LOLse ligfietsgebeuren worden beschouwd. Bikkels die weer, wind en regen trotseerden voor een genoeglijke tochtje. Met extra kudos voor Bas die meefietste op zo'n open ligfiets.

Dat genoeglijke tochtje leidde ons langs de IJssel waar vanwege het lage water de veerponten al weken niet varen. Dat tekort aan water werd op de oevers ruimschoots gecompenseerd door overvloedige neerslag.

Lekker met veel spek.  Als flexibele vegetariër kan ik dit gewoon eten ;-)
Wat later reden we het parkeerterrein van de Pannenkoekenbakker te Doesburg op. Binnen was het uitgestorven maar warm en droog en werden er verrassend veel pannenkoeken besteld. Voor de minder rekkelijken in het gezelschap was er gelukkig ook 'old school' appelgebak.

Om ongeveer twaalf uur riep iemand: "De Buienradar geeft aan dat het om 12:10 uur stopt met regenen...!"  "Mooi" riep het hele gezelschap "...dan gaan we dan weg. "Dan moeten we heel snel zijn, want om 12:15 gaat het weer regenen", voegde iemand daar aan toe ;-).3 opmerkingen:

  1. Flexible vegetariër? ;-))) Die houden we erin!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoewel het goed roeifietsen is in de kop van Noord Holland, mis ik die LOL-tochten. Wanneer ik ooit verhuis dan weet ik waar naar toe....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zie ik in die pannenkoek nou lol staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen