dinsdag 11 december 2012

Twee jubilea on the road

Ergens onderweg moet de teller de 5000 kilometer zijn gepasseerd, maar het is mij even ontgaan. Ik was te druk met stevig doortrappen, in de ijskoude polderochtend ergens ten westen van Elburg is dat dan het beste wat je kunt doen. En 5000 is natuurlijk ook maar een half jubileum.

Een tweede jubileum is dat Strada 94 vandaag precies één jaartje oud is. Ik vond dat een mooie gelegenheid om terug te keren naar de roots: Velomobiel.nl te Dronten. Strada had problemen met de rechterkoplamp die veel zwakker brandde dan de linkerbuurman. Daarnaast had ik een heel lijstje met klein spul, zoals sporing nakijken, een handvol nieuwe wieldoekklemmetjes, de remmen controleren etc.

Even op en neer naar Dronten betekent in mijn geval wel een op-en-neertje van 150 hele kilometers. Afstanden waar ik me op de rechtopfietsen in mijn collectie slechts zeer zelden aan waag. Om het geheel zo comfortabel mogelijk te laten verlopen besloot ik op de heen- én terugweg in Apeldoorn het kantoor van mijn werkgever aan te doen. Daar is het warm, komt onbeperkt koffie uit de muur en verstrrekt het bedrijfsrestaurant tegen een redelijke vergoeding grote muffins en ander krachtvoer voor fietsers.

In de polder van Flevoland was het dus ijzig koud. De zon die nog oranje boven de horizon hing veranderde daar weinig aan. Mijn schermpje XL besloeg en en wilde nauwelijks ontwasemen om de simpele reden dat al die waterdamp direct vastvroor. Daar helpt geen deflector aan.

Bij Velomobiel.nl ontfermde Jos zich over de Strada. De sporing was nog perfect, het kettingwiel nog in orde, maar het weer in goede staat brengen van het elektriek bleek iets meer werk. Losse contacten in de accu én in de schakelaar zorgden (waarschijnlijk) voor de fletse lichtopbrengst van de rechterkoplamp.

Strada 94 op de operatietafel

Fiets weer in orde, nu op weg naar huis
Na een reuzenmuffin en twee grote bekers koffie in Apeldoorn, kon ik met 125 kilometer in de benen beginnen aan het laatste stukje. Het ging allemaal wat minder snel maar nog relatief fris en fruitig rolde ik domicilie Dieren binnen.

Ik had het gehaald en moest er niet aan denken dit op een "gewone" fiets te doen. Ik had in elk geval nog energie genoeg om dit bericht te schrijven ;-). Volgend jaar weer een keer naar Dronten.4 opmerkingen:

 1. Zo leer je dus je voedselinamestations over al prikken. Ik gebruik benzinestations, Lidl, Aldi.
  Toen je gedouched had, kreeg je het niet koud daarna?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brandweerquest, door de afwisseling van binnen en buiten vond ik het telkens buiten moeilijk om weer op temperatuur te komen. Na een warme douche thuis voelde ik me weer helemaal het heertje :-)

   Verwijderen
 3. ik maak vaak dankbaar gebruik van de shell bij almere houd om even bij te tanken, voormij is het ook rond de 150 heen en terug en soms 200 ligt er aan of ik via 020 of de lel dijk ga.. maar eigenlijk een saaie heb ik een saaie dronten-route, rij het dan ook met enige tegen zin als ik er heen moet...

  BeantwoordenVerwijderen