woensdag 13 februari 2013

Aanbieding: gratis je fiets overspuiten!

Toen ik eind vorig jaar op en neer reed naar Dronten voor wat klein onderhoud, werd daar net een gloednieuwe QuestXS klaargemaakt. Deze had een mooie donkergroene onderkant en een witte top. Het was me al eerder opgevallen dat er vaker gekozen wordt voor een verschillend gekleurde boven- en onderkant voor de velomobiel. 

En waarom ook niet! Als ik zelf op het idee was gekomen had ik ongetwijfeld ook voor twee  kleuren gekozen: een mooie gele onderkant met een gele bovenkant ;-)

Geen combinatie is te gek...

Maar hoe bedenk je welke kleuren je gaat kiezen? Foto nemen van een velomobiel en zelf inkleuren met Photoshop? Gewoon je fantasie gebruiken? Het kan allemaal. Toevallig kwam ik op het internet een 'eenvoudige' oplossing tegen om afbeeldingen van een andere kleur te voorzien. En toen dacht ik terug aan die groen-witte QXS in Dronten. Het idee was geboren en het uiteindelijke resultaat vind je hieronder. 

Het werkt heel simpel. Klik op het vakje met het kleurnummer (er verschijnt een heel kleurenpalet) en daarna op de bijbehorende knop voor boven of onder. De kleur wordt er direct voor je opgespoten; geen wachttijd, geen droogtijd.

Ik merk zelf dat (afgezien van helemaal geel ;-) ik combi's met wit en een donkere kleur het mooist vind. Ik meldde het al eerder: de meeste fietsen van velomobiel.nl zijn toch nog gewoon geel of wit.

Vanzelfsprekend is de kleur Mooi Geel al standaard ingevuld. En sorry beste Questbezitters, een Strada lag in mijn geval natuurlijk het meest voor de hand. Maar een uitbreiding van de faciliteiten van Velomobielspuitatelier Mooi Geel is natuurlijk altijd mogelijk.

Deze variant van de overspuitservice is niet meer beschikbaar. Goed nieuws: er is een betere6 opmerkingen:

 1. Yellow is the best color for me. White just would blend in with all the snow we get here in my part of Canada. Still it nice to see what the different colors would look like.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige oplossing, maar mooi rood is niet lelijk...;-P
  Kan deze oplossing niet aanbieden aan Velomobiel.nl?
  Voor hun website een handige toevoeging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. BrandweerQuest, volgens mij volgen ze bij velomobiel.nl alle (?) blogs. Als ze geïnteresseerd zijn kan dat natuurlijk. Een Quest is eenvoudig toe te voegen....

   Verwijderen
 3. Leuk! Ik denk dat dit een ook een aspect is dat bij kan dragen aan een bredere doelgroep van de velomobiel, misschien koop ik er ook nog wel eens 1. Ik vind bv. een gele quest echt niet mooi. De Orca vind ik een stuk mooier en zit al weer veel dichter bij een automotive achtige look.
  Ik zou de scheidingslijn eigenlijk lager willen hebben en misschien een wat meer mooiere vorm geven.

  BeantwoordenVerwijderen