maandag 22 april 2013

Met de stormfok gehesen

Toen ik afgelopen donderdagmiddag, zo tegen vertrektijd naar buiten keek, zag ik de vlaggen voor het kantoorpand strak in de touwen hangen. Het gras lag plat op het gazon. De wind was aangezwollen tot on-Veluwse proporties. Dat Noord Hollandse velonauten geregeld in hun bakje worden heen en weer geschud zal ongetwijfeld normaal zijn. Zij weten niet beter daar. En ze hebben natuurlijk allemáál stormstrips! Maar hier op de hoge zandgronden komt zo'n straffe bries niet vaak voor. 

Onderweg merkte ik er uiteindelijk niet veel van. Waar ik wel wat van merkte waren de hoeveelheden kinderen op en langs het fietspad. Dat lag misschien juist aan het winderige weer?

Bij het beruchte kruispunt bij pannenkoekenhuis De Brugkabouter was het extra druk. De provinciale weg Dieren richting Zutphen is niet minder dan twee maanden afgesloten vanwege ingrijpende renovaties. Al die 18.000 auto's per dag zoeken nu een andere route en velen kiezen voor het kortste alternatief via dít kruispunt. Vrijwel niemand volgt de officiële omleidingsroute. Die is nl. een paar kilometer langer en daar houden automobilisten niet van. 't Is tenslotte niet leuk dat autorijden ;-)

Dit alles op de gebruikelijke wijze vastgelegd met de Contour Roam2 helmcamera. Behalve wat extra microfoongeruis en snel overstekende blaadjes merk je op de video niet veel van al die wind. En dat heen en weer schudden van het beeld komt dus niet door de windstoten die Strada 94 geselden ;-)Non Dutch viewers can switch on the subtitles in English.2 opmerkingen:

 1. met de W van Wind
  hou je veilig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En hoe klein we ook zijn
   Onze daden zijn groot
   Gaan niet onderuit

   Verwijderen