vrijdag 8 november 2013

Gloednieuw, superglad, donkerzwart...

Meer dan 5 weken was het doodstil op dit weblog. Maar terwijl Strada 94 geduldig stof stond te vergaren in de garage, fietste ik wel degelijk. Een kilometer of 1000 om precies te zijn. Maar dan niet in het woonwerkverkeer maar in het fietsvakantieverkeer. Niet tussen Apeldoorn en Dieren maar door het bergachtige noord oosten van Zuid Afrika. Maar daarover in een volgend bericht meer.

Aan elke vakantie komt helaas een einde. Afgelopen woensdag moest ik er weer aan geloven. De woonwerkrit naar Apeldoorn noord. En ik wist al dat mij een aangename verrassing te wachten zou staan. Edwin (Strada 136) meldde het al op zijn blog: het slechte Apeldoornse deel van het fietspad langs het kanaal is van gloednieuw glad asfalt voorzien.

En, halleluja, hij had gelijk. Alles wat ooit de Boomwortel Maximus Allee van Apeldoorn genoemd werd, was nu superglad, donderzwart asfalt. Mét zo'n mooie middenlijn! Ja dit zou wel eens de opmaat kunnen worden voor de gedroomde snelfietsroute tussen Dieren en Apeldoorn.

Een hoeraatje voor de gemeente Apeldoorn die anders nog wel eens in een lethargische prinsessenslaap is verzonken waar het om verbeteren van fietsvoorzieningen gaat. Meer dan één keer had ik immers mijn ongenoegen over deze mtb route geuit.

Tot aan den einder: gloednieuw, superglad, donkerzwart, met middenstreep....
Wat wil een mens nog meer?
En vooral knap ook, dat ze al dat nieuwe asfalt precies in mijn vakantie hebben aangelegd. Geen momentje overlast heb ik er van gehad. Ach ze hadden natuurlijk nog wat goed te maken!

12 opmerkingen:

 1. Goed dat je weer veilig terug bent..

  Met zo'n wegdek moest je maar eens gaan sparen voor een Strada DF :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er gaan geruchten dat Daniel Fenn - die nu voor vm.nl werkt - de Strada grondig onder handen heeft genomen ;-))

   Verwijderen
  2. Dat is echt geen gerucht meer hoor. Dit bericht is ondertussen al door Ymte en Theo van vm.nl bevestigd.

   Verwijderen
 2. Donkerzwart? is dat nu een pleonasme of een tautologie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zonder auto's ernaast is het met alleen een middellijn nog wel te doen, maar ik blijf het jammer vinden dat de rand van het fietspad niet duidelijk gemarkeerd is. In het donker (zeker met regen als je een bril draagt) is het verschil tussen glad asfalt en zachte aarde alleen te voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat dacht ik ook al. Ik fiets hier ook in de aardedonker bij slecht weer en een reflecterende zijlijn zou dan beslist helpen...

   Verwijderen
  2. Ja zo knalde ik 2 dagen geleden het trottoir op in een flauwe bocht, en ging bijna op de kant toen het achterwiel bleef haken achter de troittoirband. Gelukkig is die Big Apple een joekel van een band...dus bleef het bij BIJNA omkieperen.

   Ik had verblind door de fietspadlantaarns en druppels op mijn racekapvizier niet gezien waar de rand van het fietspad was. Ik verwacht niet overal witte lijnen ( moet gewoon beter zicht/minder druppelverblinding zien te krijgen onder die omstandigheden ) maar helpen doet het zeker.

   Verwijderen
  3. @Paul: bij slecht zicht hopelijk geen onverlichte onverlaten op je pad. Je kunt dan de middenstreep volgen. De middenstreep is wel goed zichtbaar, en met de bonk-bonk heb je nog een extra melding dat je goed midden op het fietspad zit. Alleen, tegenliggers zijn dan extra vervelend, en helemaal als ze zelf oververlicht zijn.

   Verwijderen
 4. Wat een schitterende foto ook, het effect van snelheid en het contrast tussen groen, herfstkleuren gele strada neus en de dreigende grijze lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Paul,

  Welkom terug, ik ben benieuwd naar je volgende post!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen