woensdag 27 november 2013

Netjes in de fiets

Alhoewel ik niet bepaald een heel gestructureerd persoon ben hou ik, als het om de Strada gaat, er niet van als allerlei rotzooi door de fiets zwerft. Daarom vond ik bijvoorbeeld het ook zo'n geweldig idee om het kleine schuimdekseltje met klittenband achter de stoel te bevestigen. Ideaal, ik heb er nog elke dag plezier van.

Daarom dus kreeg Strada 94 een tijdje geleden vaste vloerbedekking ingebouwd. Zo'n Ventisit vloermat van Velomobielonderdelen.nl. Netjes hoor. De beide tassen schuiven niet meer heen en weer en als ik eens wat op de laadvloer leg, rammelt dat tenminste niet meer bij elke bocht of verkeersdrempel. En, afgezien daarvan, het staat ook nog eens heel netjes.

Alles was dus netjes in orde. Maar af en toe had ik toch nog wat klein slingerend spul in de fiets zwerven. Pakje zakdoekjes, etuitje van m'n oordopjes, hoesje van de telefoon, een batterijtje. Dat soort spul. Ik heb inmiddels niet minder dan twee velomobieltassen maar dat bleek niet voldoende ;-).

Mede geïnspireerd door de reactie van Q426 op mijn Truuk Met Het Kleine Deksel kon ik dat probleem netjes oplossen. Op een website voor nautische spulletjes verkochten ze namelijk elastische netjes.

Netje(s)
In eerste instantie bevestigde ik het met (waarmee anders?) zelfklevend klittenband. Maar dat bleek niet te houden. Uiteindelijk kwam het netje aan de boutjes vast te zitten, die de bovenkant met de onderkant van de fiets verbinden.

Ik fiets er nu al maanden mee rond en het bevalt. Allerlei klein spul hangt voor het grijpen. Zo blijft het netjes...


2 opmerkingen:

 1. Goed idee, dat netje! Welke "website voor nautische spulletjes" was dat als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi marc,
  o.a. hier te koop http://www.watersportwinkelwebshop.nl/tiptolon-opbergnet.html
  maar met wat zoeken ook elders.

  gr.
  paul

  BeantwoordenVerwijderen