vrijdag 17 januari 2014

Back to the future

Kijk daar boven zit ik...
Vanochtend vroeg, ongeveer kwart voor zeven.  De Intercity Dubbeldekker naar Apeldoorn kruist mijn pad. Terwijl de trein als een lichtgevende streep voorbij raast, realiseer ik me dat ik twee jaar geleden aan de andere kant van het glas gezeten zou kunnen hebben.

Met een gratis krantje (eerst de Metro, dan nog even snel de Spits). Nog maar half wakker (ik moest nog helemaal naar Amersfoort). Een beetje onderuitgezakt met rustige muziek in m'n oren.

Buiten was dan niet veel te zien: de duisternis van het Apeldoornse buitengebied. De natte straten die glommen in het licht van de schaarse lantaarnpalen. En misschien bij een spoorwegovergang vlak voor Apeldoorn ineens de felle koplampen van een vreemd laag en geel ding. Maar die glimp van de toekomst zou ik weer snel vergeten zijn.

9 opmerkingen:

 1. Is het dan een droom of een nachtmerrie dat ik beide gele voertuigen rijd op een willekeurige werkdag ? ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This is great Paul! Wishing you another happy year, Stuart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Stuart, Thx and many safe miles in past, present and future ;-), Paul.

   Verwijderen
 3. Mooie foto die uitstekend bij jouw sfeerverhaal past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. In dit geval was de foto er eerst en bedacht ik het verhaal erbij...

   Verwijderen
 4. Nu ben ik nieuwsgierig geworden waar deze foto gemaakt is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ronald,

   volg deze link https://www.google.nl/maps/preview/@52.224473,6.031533,3a,75y,11.69h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sWbF9T6Myxnl-wNkJKGjnog!2e0 en je ziet het

   groet
   Paul

   Verwijderen
 5. Hallo Paul,

  Die overweg die ken ik, maar wat heeft je doen besluiten om deze route te nemen, het lijkt mij als je langs het kanaal rijdt dat dat korter is. Misschien dat de stoplichten wat belemmerend werken. Of is het de schonere lucht route die deze route doet nemen.

  Groet,
  Ronald van der Eem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ronald,

   Ik volgt deze route ( zie http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2013/07/een-nieuwe-zomer-een-nieuwe-route.html ) omdat die weliswaar langer is maar ook 7 km dwars door Apeldoorn fietsen met een veolomobiel vermijdt. 'T is gewoon meer ontspannen fietsen.

   groet,
   Paul

   Verwijderen