zondag 27 april 2014

Een oude bekende die naar mij op zoek was....

Ik zou nu kunnen melden dat ik vrijdagochtend Edwin tegen kwam in zijn witte Strada. Ik reed net Apeldoorn binnen en hij begon net aan de lange reis naar de Spezi in Germersheim. Van Edwin zag ik daarna vooral tweets over enorme stukken appeltaart ergens langs de Rijn.  Maar die oude bekende bedoel ik nu even niet.

Waar wordt heen gefietst, wordt ook terug gefietst. Vrijdagmiddag was het heerlijk weer en met een genoeglijk vaartje zeilde ik langs het bekende Apeldoornse kanaal. Er waren aardig wat andere fietsers op de been. Maar ach, 't is eigenlijk ook wel een soort van gezellig om onderweg regelmatig medefieters in te halen. Niet alleen merk ik dan pas hoe lekker vlot ik ga, en dat geeft me een goed gevoel. Bovendien maak je dan wel eens iets mee. Want niet iedereen is even geconcentreerd bezig op mijn fietspad ;-).

Ergens halverwege zag ik de heer uit het onderstaande filmpje opduiken. Mijn ervaren velomobielforensenoog registreerde het al direct. De losse pedaalslag van een e-bike, de licht zwalkende gang over de hele breedte van het fietspad en natuurlijk de bijzonder lage snelheid. Ik ging er dan voor de zekerheid ook maar van uit dat deze fietser iets minder goed zou horen.

Het klopte allemaal...  Kijk maar even mee. Ik hoop dat ie niet geschrokken is. Dat was niet mijn bedoeling. Het enige wat ik hem nog wel op het hart zou willen drukken is: hoor je een toeter of bel achter je ga dan op je gemak naar rechts en níet naar links. Dat maakt het allemaal veel makkelijker voor ons.
Later bij het monteren van dit videofragment kwam hij mij ergens bekend voor. En ja hoor, we waren elkaar al eens eerder tegengekomen. Toen passeerde ik ook al langzaam én voorzichtig én op grote afstand. Onze eerste ontmoeting is hieronder nog eens te zien (vanaf 11:09).3 opmerkingen:

 1. Als ik het filmpje zo bekijk valt het mij op dat jij ook wel erg heen en weer schudt. Ik zou dan ook niet meer weten waar ik moet rijden om me te laten inhalen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Paul, als ik je zo zie bewegen lijkt het me handig dat je je voorveren eens wat strakker laat zetten, dit schommelen, daar gaat een hoop energie in verloren, die je goed kunt gebruiken in je snelheid. Normaal moet je fiets stil op de weg liggen tijdens rijden, of je trapt met een heel laag ritme en dan gaat het te kosten van je gewrichten op den duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peter,

   Dank voor je tips. Ik beweeg nogal met m'n hoofd tijdens het fietsen ;-) Dus die voorveren zijn ws. in orde en sinds een tijdje heb ik ook een veel hogere trapfrequentie. Door de groothoek van de helmcamera ziet het er echter allemaal nogal extreem uit.

   groet,
   Paul

   Verwijderen