zondag 8 juni 2014

De blijde deuk

Afgelopen zaterdag reden tien velonauten de Vallei en Veluwe Tour 2014. Een rondje om het gebied van het gelijknamige waterschap, daartoe geïnspireerd door dit bericht.

Ik was één van die tien rondjesrijders. Het verslag volgt morgen want de bijbehorende video komt net uit de oven en ligt uit te dampen. Daarvoor nog even geduld.

Maar één gebeurtenis die dag had mijn bijzondere aandacht. Ergens helemaal aan het begin van die 262 kilometers reden we door het centrum van Arnhem. Er waren broodjes ingeslagen bij Bakker Bart en de verdere route was niet 100% duidelijk. Aan de voet van de Eusebiustoren draaiden we naar rechts maar dat bleek fout te zijn. Marc die voor mij reed remde en ik zag het niet en zat er vlak achter. Krak!, klonk het. Het moet aan de andere kant van het grote plein te horen zijn geweest. "Ai...", dacht ik, "nu ben ik eens aan de beurt". "'T is een aardige deuk", zei Marc. De achterkant van zijn Quest toonde geen zichtbare schade. Ik besloot niet uit te stappen maar eerst maar eens Arnhem uit te fietsen. Ik kon er toch niks aan veranderen. En als ik een gat had opgelopen zou dat vandaag wel eens heel goed uit kunnen komen. Wat extra ventilatie is bij 31 graden een goed idee.

Ergens op de dijk stopten we. Het was inderdaad een behoorlijke deuk maar gelukkig geen gat. Ik stak mijn hand door een voetengat naar binnen en duwde hard. "Krak...", klonk het opnieuw en vrijwel net zo hard. De deuk was miraculeus verdwenen. OK er waren nog wel wat sporen maar die zou ik met een sticker of wat mooi geel plakband wel even wegwerken. Het viel me allemaal erg mee, en ik schijn toen gezegd te hebben dat ik erg blij van deze deuk werd. En dat was ook zo want het had veel erger kunnen zijn.

Nog even meekijken?

Battle scars...

6 opmerkingen:

 1. Zet je Strada met zijn neus in het zonlicht, en kijk dan van binnenuit nog eens hoe je de schade beoordeelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. neus , aangezicht , schenden ik ga maar eens eens een spreekwoord bedenken ☺

  hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Paul,

  Hier lijkt me een "lapje" van binnen wel op zijn plaats, en van buiten toch maar even (laten) bijwerken, het zou zonde zijn als je osmose zou krijgen in je laminaat.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het met Adri eens en velomobiel.nl heeft daar al in voorzien hoe je dat op moet lossen : http://velomobiel.wordpress.com/2013/12/11/kraakjes-plamuren/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En van binnen dit http://velomobiel.wordpress.com/2013/05/29/kraakjes-repareren/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar wat je zei Paul, dat van "aan de beurt komen" ik denk meer en meer dat dat inderdaad zo werkt. Ik heb me er al bij neergelegd dat mijn Quest ook niet ongehavend zal blijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen