maandag 9 juni 2014

VaVe14: een rondje waterschap

Als je de berichten van Peter en Casper al gelezen hebt dan weet je waar het over gaat. Een rondje van ongeveer 275 km om het complete werkgebied van het waterschap Vallei en Veluwe. Voor 10 velonauten een mooie zaterdaguitdaging bij nog mooier weer.

Ik had mij zo goed mogelijk voorbereid want deze rit zou een nieuw afstandsrecord worden. Er lag 4 liter water in de fiets (een goed idee van Nico om een waterzak in te vriezen), 10 krentenbollen, een grote zak zoute drop (tegen het zouttekort) en natuurlijk opgeladen camera's om het allemaal vast te leggen.

Het was een mooie afwisselende tocht door bossen, heuvels en polders en langs rivieren. Heel Nederland was op de been en natuurlijk ook aan het fietsen. De drukte viel mij uiteindelijk mee, behalve dan in Elburg ;-). Het gevolg van fietsen met zo'n lange sliert van 10 velomobielen was dat er regelmatig gestopt moest worden om even te hergroeperen. Ook het oversteken van grote drukke stoplichtkruisingen kost dan meer tijd. Helemaal niet erg, ik had er de hele dag voor uit getrokken.

De route. Geel: mijn route. Rood de geplande route. Paars: de grens van het waterschap

Een hele dag bleek inderdaad meer dan nodig. Iets na half elf, in het laatste beetje daglicht, duwde ik S94 de garage in. Eigenlijk niet eens heel erg moe na 262 mooie waterschapskilometers.

En voor de rest? Zie hieronder.Naschrift
De videocamera bleek niet helemaal recht op de fiets te staan. Vandaar de scheve horizon ;-).

10 opmerkingen:

 1. Rij jij met de Strada niet beter vooraan tussen al die Questen ? Gaten dichtrijden schijnt hard werken te zijn en je hebt een kleine stroomlijn handicap ten opzichte van de Questen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk dat ik het wel prettig vind om wat achteraan te bungelen. En die gaten hoef ik niet dicht te rijden want regelmatig komt men op zo'n tocht toch tot stilstand en dan sluit ik gewoon aan. Maar gaten dichtrijden is inderdaad hard werken, dat klopt.

   Verwijderen
  2. Hoi Paul,
   Wat een mooie beelden, en wederom fantastisch wergegeven. Ook namens Jacky... Geweldig !

   Lorenz

   Verwijderen
 2. Leuk, zo heb ik toch nog een beetje het gevoel dat ik er bij ben geweest.

  Via de site van Pieter Jan had ik jullie tocht al 'live' gevolgd, maar nu dus ook nog met de echte beelden.

  Erg jammer dat ik dit soort tochten (nog) niet kan fietsen. Ik had er graag bij willen zijn. Helaas.

  Misschien komt dat nog eens, totnutoe ben ik meer dan tevreden met 100km roeien of 125km met de XS.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor je videocompilatie, Paul!

  Al kan ik me niet herinneren dat je in een mooi gele VeloTilt meereed, en ook niet dat je op twee wielen reed.

  O, ik lees net het naschrift... ;-)

  Bedankt en tot de volgende keer!

  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie beelden, en punten van herkenning. Maar bij Elburg, was het niet handiger er omheen te rijden. Zo midden door het centrum is wel leuk, maar met een VM niet bepaald handig en zeker niet de snelste route.

  RJ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zouden daar wat gaan eten.... Dat bleek inderdaad niet handig. Zijn omgekeerd en net buiten het historische centrum een heerlijk rustig eettentje gevonden....

   Verwijderen
 5. Great Video! I put a book under the left side of my monitor and it looked even better.

  BeantwoordenVerwijderen