dinsdag 5 augustus 2014

"De trekker d'r uut, en zo'n ding d'r in" - LOL bezoekt de Holterberg

Afgelopen zondag fietste ik weer eens in alle vroegte naar de Zutphense Houtmarkt. Om daar aan te sluiten voor een rondje met de ligfietsers van LOL. We vertrokken om een uur of tien voor een mooie tocht die ons uiteindelijk van Nijverdal naar Holten over de bekende Holterbergweg zou leiden.

We waren met z'n tienen en ondanks met fraaie weer maar één open ligger
In het toeristische gekrioel vielen we daar met een stoet van 9 velomobielen en 1 open ligger niet eens heel erg op. Tussen de colonnes motorrijders, zwermen wielrenners, hordes fietsers en hele convooien automobielen. Iedereen kwam genieten van bos en landschap en ik zag tot mijn verbazing dat de heide hier al mooi in bloei stond. Da's vroeg dit jaar!

D'r waren nog meer ligfietsers onderweg: hier een trike in Nijverdal

En natuurlijk deze 'new-bee' Questrijder die we op de Holterberg ontmoetten
Mooi die Holterbergweg, waar we met onze human powered cabrioletjes iedereen de ogen uitstaken
Velomobielrijden doe je samen... Hendrie en Ans

We vielen dus niet héél erg op maar zodra we stopten voor de consumptie van de fameuze Holterberg-ijscoupes (het ultieme doel van deze tocht) veranderde dat snel.  We hadden nog maar nauwelijks besteld, of de eerste toeristen hingen al ondersteboven in de fietsen. "Oh sorry, we dachten dat ze te huur waren. Het zijn er ook zo veel". Ja, dat klonk wel heel logisch.

Twee seconden later vloog er een MTB-achterwiel op twee meter hoogte voorbij. Gevolgd door de onfortuinlijke berijder. Even dacht ik dat ie uit de boom gevallen was, (de MTB'ers zijn vroeg rijp dit jaar...) maar hij bleek een paaltje geraakt te hebben. Gelukkig liep het goed af..

En, last but not least, de zéér geïnteresseerde passant die ook wel zo'n "veeloo" wilde aanschaffen. Maar duur hè, die ding'n. Spontaan bood een aantal LOL-lers hun fiets te koop aan, maar daar ging ie niet op in. Hij verliet ons met de historische woorden: "De trekker d'r uut en zo'n ding d'r in!". En nog even spd-plaaties onder klomp'n skroev'n natuurlijk. Zoals een bekende Twentse cabaratier het al eens verwoordde: "Het is er mooi en het is er groen. Op de Holterberg is is altied wat te doen.".

Oh sorry sorry meneer van de verkeersborden, we hadden geloof ik de afslag naar het fietspad gemist
Jongeman pas je even op voor een mogelijke bananensandwich?
En dan was er nog de noodstop-uitwijkmanoeuvre van Herman. Dat ging gelukkig allemaal goed.  Hieronder in 'slow motion' te zien.Wim maakte ook een verslag van deze tocht.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten