donderdag 7 augustus 2014

Strava on steroids

Woehoe, ik ga als een speer. Mijn benen zijn nog beter dan toen ik eens superbenen had! Dit moet een PR worden en als ik straks mijn saaie forensenritje heb geupload zullen er vast en zeker wat KOM's over mijn scherm buitelen.  Misschien gaat Strava zelf mijn 'ride' wel 'flaggen'. Dat zou toch wel de ultieme erkenning zijn.

Met een slippend achterwiel draai ik de garage in. Als eerste grijp ik mijn telefoon en stop de Strava app. Pff..., nu even wachten tot de track is geupload en verwerkt is. Het zweet drupt hoorbaar op m'n velomobielonderdelen.nl vaste vloerbedekking.

"Syncing one activity..." meldt de telefoon. Ik kan eigenlijk niet wachten op de resultaten. Dan verschijnen de eerste cijfers. Een gemiddelde van 39,7 kilometers per uur inclusief 3 KOM's! Wankelend van uitputting ren ik de tuin in naar de keukendeur. Met een woeste vreugdekreet trek ik de deur open. "I am the King of The Mountain", roep ik uit. Ik zie Anja mij met grote vraagtekens in de ogen aankijken. Dan wordt alles zwart en val ik in een peilloos gat. Dat idee om EPO te bestellen via een vage Russische website was misschien toch niet zo verstandig.

Maar ja je wil ook wel eens je medeligfietsers de ogen uit kunnen steken met asfaltversplinterende resultaten. Daar had ik veel voor over...  Te veel misschien?

Strava of Strada on steroids?
De werkelijkheid is natuurlijk anders. Op 6 augustus, de dag van mijn superrecord, fietste ik in de regen naar huis. Erg snel ging het niet, maar dat boeide me, zoals gebruikelijk, helemaal niet. Thuis, na een lekkere warme douche, zakte ik op de bank heerlijk onderuit met mijn tablet.  En daar vond ik het idee voor "Strava on steroids".

'T was eigenlijk heel simpel en niemand, echt niemand hoefde er iets van te merken. Mijn ritjes zou ik in het gebruikelijk ouwelullentempo blijven afwerken maar na afloop zou ik de gps track stiekumpjes uploaden naar  www.digitalepo.com. Een paar seconden later zou de download op mijn bureaublad belanden. Mijn oorspronkelijke snelheden zouden op magische wijze met elk gewenst percentage verhoogd zijn. 5- of 10% als ik het subtiel wilde aanpakken, of 50% (zoals hierboven) als elke subtiliteit me vreemd zou zijn.

Volgens Digital EPO is dit dé manier om KOM's te scoren en tegelijkertijd anderen daarbij niet in gevaar te brengen door roekeloos hardfietsen. En als iemand mij vraagt hoe het komt dat ik ineens zo hard kan fietsen moet ik volgens deze site antwoorden dat  ik een geheim krachtdieet volg, met veel jalapeños en levertraan!.

Tja, nu weten jullie het. Sorry als ik jullie teleurgesteld heb. Ik heb er echt spijt van.... De verleiding was té groot. ;-)


3 opmerkingen:

 1. Als dit klopt kan het verklaren dat een paar bukkers veel KOM's halen met belachelijk hoge snelheden, met snelheden tot ruim boven de 70 op de vlakke weg.
  Ik dacht eerst misschien met een brommer gedaan.

  Groet,
  Marcel
  Q676

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marcel,

   Het klopt echt want ik heb het zelf succesvol getest. De schermafdruk hierboven komt echt van Strava (niks aan gephotoshopt) maar staat vanwege voor de hand liggende reden op 'private'.

   groet,
   Paul

   Verwijderen
 2. Around here there is no protests or flags. If someone is faster, let the be. If some who ride 30 km in a month takes a KOM with a speed of a car, they have to live with their dis honesty. It is too obvious. I don't try for KOM they just happen.
  Greetings from Canada
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen