dinsdag 17 maart 2015

Het kan weer!

Na het lezen van de titel van het bericht van Adri wist direct wat de titel van mijn bericht ging worden. Het kon vandaag namelijk weer: een ritje met de korte broek! Toen ik vanochtend zag dat ik een korte afspraak had in Doesburg bedacht ik dat ik daarna wel een blokje om kon gaan fietsen. In de korte broek dus. En van die winterwitte benen zie je lekker niks met zo'n velomobiel.


Anders dan bij sommige velonauten, die kasten hebben die zo diep zijn en zo vol fiets- en andere buitensportkleding zitten dat je het risico loopt in Narnia uit te komen, is mijn zomerfietssetje van heel bescheiden dimensies. In Belle's (even) diepgaande verslag van de Wereldfietsbeurs las ik dat de reservekleding van wereldfietser Bert van Sprang in een boterhamzakje past. Nou Bert, mijn complete set zomerfietskleding  past óók in een boterhamzakje. Een korte broek, een shirt met korte mouwen (dat ik ook al in de winter draag dus die telt niet mee) en een luchtig hemdje voor de echt warme dagen. Probeer dat maar eens te evenaren!

Mooi Geel en het ultieme OLLF'en! Vooral niet te veel en te hard fietsen dus...

En dan? Nou dan fiets je op je dooie gemak naar Doesburg, je hebt daar een afspraak die vijf minuten duurt en dan sta je alweer buiten de deur en de zon hoog aan de hemel. Ik besloot een rondje te rijden. Iets wat ik eigenlijk bijna nooit doe. Ik ben namelijk gespecialiseerd in op-en-neertjes, van Dieren naar Apeldoorn in het bijzonder. Maar met zulk weer heb ik wel eens een zwak moment en zwicht ik voor het leuke van het rondje. Over de dijken langs de IJssel naar Bronkhorst en dan via het veer weer terug.

Het was zeer ontspannen achterover hangen in mijn rijdende gele strandstoel. Zo ontspannen dat ik regelmatig vergat te trappen. Dit was het ultieme OLLF'en; het Ouwe Lullen Lente Fietsen. Wat snelheid? Niks snelheid! En dan wordt het ineens ook heel makkelijk om even te stoppen voor de broodnodige voorjaarsplaatjes van fietsen langs het water.

Ik durf het hier gewoon op te schrijven: ik heb 34 kilometer gefietst met een gemiddelde snelheid van 19,6 kilometer per uur. Eigenlijk nog snel zat. Toch? Of is er nog iemand die daar onder durft te gaan zitten?  En sorry, die maximumsnelheid van 32,4 was een ongelukje. Ik was even teveel met fietsen bezig.8 opmerkingen:

 1. Hoi Paul

  Ik zat vandaag op 16,4 gemiddeld dus het kan langzamer Paul

  Groeten, Andre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het weer bij jou soms nog mooier? ;-)

   Verwijderen
  2. Of het mooier was weet ik niet, wel warm zolang je uit de wind bleef
   En de snelheid was er geregeld uit door vragen van wandelaars
   De bekende vragen van de oudjes, ligt dat lekker?, geen last van je nek?, enz.

   Verwijderen
  3. Ik wil morgen weer eens fietsend naar herinstructie ( 6 uren fietsen heen/weer ) maar ik vraag me inderdaad af wat ik aan moet in de velomobiel. Een korte broek om 05:30 lijkt me iets te fris....of niet ? Ze verwachten 5+ graden en maar Bft 1 wind om die tijd. Maar wel ( natte en dus koude ) mist.

   En wat is nou een gemiddelde snelheid dat je niet te erg gaat transpireren ? Ik heb dat ritje nu 2 keer gedaan maar altijd nog behoorlijk nat aangekomen en dat moet dan met vochtige doekjes en droge kleding ( dus zonder douchen ) worden opgelost....

   Verwijderen
 2. Ik vind het een heel mooi dapper gemiddelde, zeker als het mooi weer is, want dan hoef je jezelf niet warm te trappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik fiets al weken lang met een 3/4 zomerbroek en een shirtje met korte mouwen + ondershirtje.

  Alleen toen het heel koud was, had ik een (klein beetje) gevoerde lange hardloopbroek aan en een dun shirtje met lange mouwen. Wel altijd met een ondershirt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanmorgen had het hier nog gevroren en het was mistig. Dus dunne lange hardloop broek aan en een zweethemd met lange mouwen. Vanmiddag terug lekker in de korte broek. Gemiddelde laag echter wel wat hoger net boven de 39 vanmiddag naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Paul,

  Korte broek ben ik nog niet aan toe, als de temperaturen zo blijven kan het binnenkort wel gebeuren dat er in korte broek vertrokken word richting middagdienst, maar dan gaan er arm/beenstukken mee om 's avonds laat terug te komen, dat is dan weer lekker om ze bedekt te hebben.
  Dat werkt dan 's morgens net andersom natuurlijk, vertrekken om 05.00h met arm/beenstukken, en 's middags "kort" terug huiswaarts.
  Maar dat zal nog wel een maandje aanlopen eer het zover is, zo "tropisch" als bij jullie is het hier nog niet! :-))

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen