zondag 8 januari 2017

De verleidingen bij de Smoks (met LOL naar Zelhem)

De wegen waren prima te befietsen
Dominee Olde Riekerink kwam aan het einde van zijn preek. Hij richtte zich op en keek de Lambertikerk van Zelhem in. "Beste gemeente", sprak hij en liet toen een lange stilte vallen. "Als jullie zo aanstonds huiswaarts keren kom dan niet in verleiding en laat je niet op een dwaalspoor brengen. Juist vandaag zal dat extra moeilijk zijn. De verleiding zal groot zijn. En alhoewel het om iets onschuldigs lijkt te gaan, vraag ik jullie toch op het rechte pad te blijven."  De gelovigen keken elkaar vragend aan. Olde Riekerink werd al wat ouder en had tegenwoordig wel vaker dit soort moeilijk te duiden uitspraken.

De kerk ging uit en de meesten liepen van de Burgemeester Rijpstrastraat linksaf de Markt op. En daar gebeurde het toen. Voor Eterij & Tapperij De Smoks stond een hele vloot gekleurde 'voertuigjes'.  En wat de dominee ook gezegd had, de kracht van deze verleiding was té groot. Vooral de mannen werden onweerstaanbaar door deze vreemde fietsen (want dat waren het) aangetrokken. Jopie Rerink, die ooit wielrenner was geweest begon zelfs wat zenuwachtig met zijn oog te trekken. Handen wezen en reikten diep in de voertuigjes tot er binnen bij de Smoks krachtig op het raam getikt werd. Iedereen herinnerde zich ineens weer de woorden van de dominee  en liep schielijk weer verder. Olde Riekerink had alweer gelijk gehad!

Binnen bij de Smoks zat dus een heel gezelschap. Je raadt het al: het was LOL onderweg voor de Nieuwjaarsrit door de Achterhoek. Dertien LOL'lers stelden zich bij de Smoks schaamteloos bloot aan de verleidingen van warme koffie of thee en appelgebak in drie delen. Met of zonder slagroom. Tien velomobielen en drie open ligfietsen waren om een uur of tien vertrokken uit Zutphen. De sneeuw- en ijsgang viel reuze mee en de mist was slechts zeer plaatselijk. Zoals gebruikelijk was het weer een mooie tocht in goed gezelschap.

Het was mijn allereerste velomobieltochtje dit jaar. En dat er nog vele mogen volgen :-).

Dit lijkt 'Siberisch' maar dat was het niet ;-)
Als achterrijder maak je dus meestal dit soort foto's
De winterse Achterhoek
Bij de Smoks, waar de verleidingen groot zijn
Appelgebak in drie delen! En beslist niet slecht.
Zo'n typisch LOL moment. Geen idee wat ze aan het doen zijn maar meestal duurt dit wel even ;-)
Wim (XS) en Marc (DF) aan de staart van het peloton.


5 opmerkingen:

 1. Waarde broeder Paulus,

  Ik hoop dat ook U in 2017 zult slagen op het Rechte Pad te blijven, en telkens met alle drie wielen op Aard' zult rijden.

  Groet

  Broeder Erwinius en Tante Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu al klaar, ik ben net thuis.

  De volgende keer rijd je gewoon netjes mee naar Zutphen.

  #voortijdigafhaken=voorwatjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de eerste foto trouwens wel weer NVHPV-prijs-waardig.

   Wat een schitterende foto. Echt een heel mooi sfeerplaatje.

   Verwijderen
 3. Super mooie foto's! Bedankt voor het mooie verhaal weer!

  BeantwoordenVerwijderen