donderdag 26 januari 2017

Slim & Snel met een velomobiel (The Making Of)

Wat is er leuker dan een woonwerk ritje op een mooie zonnige winterdag? Het antwoord is simpel. Datzelfde ritje langs dat wonderschone Apeldoornse Kanaal, door die met een dun laagje winterse neerslag bedekte landerijen rond Apeldoorn, naar het waterschap terwijl je daar niet hoeft te werken ;-).

Om half drie had ik namelijk een werkafspraak in Apeldoorn. Eén van mijn oud-collega's had mij eind vorig jaar opgegeven als Fietser van de Maand van het project Slim en Snel. "Ik hoop dat je het leuk vindt?", vertelde hij me nadat hij me al had aangemeld. Nou reken maar, want elke mogelijkheid om mijn mooie gele velomobiel schaamteloos te promoten en voor een cameralens te duwen grijp ik met beide handen aan.
"Slim & Snel’-fietsers laten de auto staan en pakken de fiets naar hun werk. Zo beginnen ze de dag met een frisse start en fit gevoel. Slim & Snel-fietsers verbeteren het milieu, fietsen vlot de files voorbij en komen ontspannen aan op hun bestemming. Fietsen wordt nu nog leuker, doordat ze via de mobiele app sparen voor verschillende cadeautjes en kortingen.  Het project Slim en Snel is onderdeel van Slim Reizen Stedendriehoek, één van de programma’s van Cleantech Regio in het kader van het nationale programma Beter Benutten."
Nu ben ik natuurlijk niet de typische doelgroep van dit project. Ik heb niet eens een auto dus ik kan 'm ook niet laten staan. Maar Slim & Snel was voor mij en een aantal collega's wel een mooi handvat om een paar zaken onder de aandacht van de directie te brengen. Het parkeerterrein bijvoorbeeld, dat stond de afgelopen maanden regelmatig bomvol. Maar zeg nou zelf. Als je drie kilometer van je werk woont dan kom je toch niet met de auto? Diezelfde collega's nemen dan ook nog eens de lift naar de 1e etage :-(. En niet minder belangrijk: door toenemend gebruik waren de voorzieningen voor ons fietsers ook dringend aan een update toe. 

Slim & Snel
Ik was dus Fietser van de Maand. Of beter gezegd, ik word Fietser van de Maand in februari. Bij die bijzondere eer hoort een Fietser van de Maand Videoclip van ongeveer 30 seconden. En daarvoor fietste ik dus woensdag naar Apeldoorn.

Na wat opnames bij het waterschapskantoor gingen we op pad voor mooie plaatjes langs het kanaal en op een paar andere locaties.  Het resultaat laat nog even op zich wachten maar mijn eigen camera draaide natuurlijk mee. Ik ben benieuwd naar mijn '30 seconds of fame'.4 opmerkingen:

 1. Een mooie promotie en opsteker! Je zal er vast een mooi verhaaltje bij verteld hebben?

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk.Jammer dat er niet wat meer sneeuw lag ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iets meer naar het zuiden bij Dieren ligt ook zelfs nu nog wel wat. Zo groot kunnen lokale verschillen zijn.

   Verwijderen