maandag 19 juni 2017

26 ideale bestemmingen voor een fietstocht

Deze week startte de kunstmanifestatie de IJsselbiënnale. De IJsselbiënnale is een kunstroute met maar liefst 26 kunstwerken van internationale kunstenaars. Kunsthaters kunnen rustig doorlezen het gaat straks toch nog over velomobielen ;-).

"...De route meandert langs de mooiste rivier van Nederland. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven. In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's..."

Kortom 26 ideale bestemmingen om naar toe en langs te fietsen, zeker voor fietsers die een doel moeten hebben als ze een tochtje gaan maken. Vanzelfsprekend mag je dan die 26 kunstwerken stuk voor stuk spuuglelijk vinden. Een heerlijk tochtje langs de IJssel heb je dan inmiddels wel mooi in de broekzak. Het weer blijft uitstekend de komende dagen; wat houdt je nog tegen? Ik heb de afgelopen dagen er al een stuk van afgelegd.

Uit de catalogus van de kunstroute selecteerde ik na veel wikken en wegen een tweetal bijzonder opvallende werken.

het werk van Paul Zegers bij Zwolle
Op wisselende plekken langs de IJssel te zien
14 opmerkingen:

 1. Het is duidelijk te warm om veel te fietsen, of heb je dat toch gedaan en is de temperatuur je naar het hoofd gestegen...?!? Hahaha... Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Paul. Een heel nieuw carriereperspectief ligt voor je!

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat voor jezelf vanzelfsprekend is, kan inderdaad voor de ander een ontroering in schoonheid zijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk kun je meteen de sloop van de IJsselcentrale bekijken. Als je de dijk afgaat woon ik een paar honderd meter rechts

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou nog twee kilometer doorfietsen en dan het kunstwerk (????) van Tanja Smeets bekijken en je verbazen https://ijsselbiennale.nl/nl/kunstwerken/tanja-smeets/. Of pak het Kleine Veer en ga via de Hanzeboog weer terug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afgelopen woensdag kwamen we hier langs onderweg naar Lelystad. Toen heb ik de bovenste foto al gemaakt. Ook het kunstwerk (???) van Tanja Smeets heb ik toen gezien; dat viel me nogal tegen (ik vond het niks ;-). Daarna met het Kleine Veer overgestoken.

   Verwijderen
 6. Tijdens het schrijven moet jij minstens zoveel lol hebben als wij bij het lezen. Super !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Paul, je hebt een jaloersmakende creativiteit in het schrijven van stukjes. Je bent een Kunstenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een schitterende persiflage op de wartaal die maar al te vaak bij kunstwerken is te lezen! En men noemt dat dan een toelichting 8-| ...
  Ach, met 'n goede kretologiemixer komt men een heel eind :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is pas ware kunst Paul. Geweldig!!! Weer eens hard gelachen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk gedaan. Ik vermoed nu wel een Kunstacademie achtergrond, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Strada's zijn kunst ;-)
  http://beaubleu.blogspot.nl/2012/01/whos-afraid-of-red-yellow-and-blue.html

  BeantwoordenVerwijderen