zondag 4 juni 2017

Vijftien!

Ik had me net heerlijk in de ochtendzon geïnstalleerd. Op het terras van het bekende Volkshuis te Zutphen. Eén van de meisjes van het Volkshuis zou zo wel komen om de bestelling op te nemen. Het leven was goed :-), Maar bij Wim, die schuin tegenover mij zat, zag ik iets van onrust. Hij prevelde getallen en wees daarbij met zijn vinger de hele tafel rond. Het begon mij te dagen. Het zal toch niet, na al die jaren? Dat zouden we als LOL nu echt wel een keer verdiend hebben! Ik zag Wim nogmaals de tafel rond gaan en toen keek ie mij aan en sprak de historische woorden: "Ik geloof dat we een record hebben...!"

Wim (l) rekent het nog even na op z'n telefoon. Nee,echt het klopt we hebben een nieuwe record. 
Het was negen uur en ik dacht dat ik wel de eerste zou zijn. Maar LOL hoofdmecanicien Nico was al druk bezig met de weerspannige Quest van Ed. Jules en Elly kwamen net aanrijden
Gaan we al?
Ja, nu wel
En dat klopte. Er waren zondag 4 juni 2017 niet minder dan vijftien (15) deelnemers aan de zomerrit van LOL. Eerder waren er al eens veertien of dertien, maar meer lukte telkens niet. Nu, met grote en uitzonderlijke dank aan een brede delegatie uit het verre Westen, haalden we het.

Jules, Elly, Ruud, Douwe, Mick en Ben waren er deze keer als 'gastrijders' bij. Vijf van de zes afkomstig uit het 'Hollandse' en allemaal op de een of andere manier aangesproken door de bijzondere  aantrekkingskracht die zo'n LOL tocht nu eenmaal heeft. Met dit soort aantallen begint het al een beetje op een Oliebollentochtje te lijken.

De gereserveerde vaste parkeerplek voor velomobielen in Doesburg

Echt stevig en smakelijk appelgebak bij De Waag
Speciaal voor de hooggeëerde gasten werd de route nog iets aangepast. Door Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, over de schitterende IJsseldijk, naar het knusse historische  centrum van Doesburg voor het appelgebak met de allerhoogste LOL-score. En daarna zouden we dan nog een vleugje Veluwe, inclusief een bescheiden klim langs de Lange Juffer, in het programma opnemen.

Wat moet ik er nog meer over zeggen? Het weer was mooi! Het was weer mooi!

Met vijftien wordt de sliert al snel erg lang
Over de dijk van Bronkhorst naar Doesburg
Hoogste punt van de route; lekke band nummer twee.7 opmerkingen:

 1. Ben komt toch echt uit het 'Verre Oosten' hoor Paul ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foutje. Met dit soort massale ;-) tochten raak je wel eens het overzicht kwijt.

   Verwijderen
 2. Jammer dat ik nog niet bij deze recordtocht kon zijn! Maar een record kun je het beste altijd met eentje verbeteren, aldus Sergei Bubka, die steeds een centimeter hoger sprong met zijn polsstok.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bubka deed dat vooral uit financieel oogpunt volgens mij.
   Binnenkort komt er wellicht ook een velovaarder uit de verre zuid-west aangewaaid. Misschien ook goed voor een nieuw record, niet voor de poen maar gewoon voor de fun en appelgebak;)

   Verwijderen
 3. Die lekke banden ook altijd :+. Zo te zien is het Marathon geloof nog niet universeel, hehe

  Wel een mooi tochtje zo te zien. En zo dichtbij ook :+

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto uit Doesburg met al die velomobielen zo mooi schuin geparkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen