donderdag 8 juni 2017

Een mooie dag voor een winterfiets

Ik stond voor de grote roldeur bij Velomobiel.nl en keek naar buiten. De zoveelste hoosbui sloeg tegen de ramen. Het was woensdagochtend 7 juni, een uur of half twaalf. De rit naar Dronten was beslist niet droog verlopen maar ik had toch nog een heel stuk in de zon gefietst.

Achter mij hoorde ik Theo zeggen "Doe maar rustig aan. Erger je niet, in het begin is het altijd even lastig..."  Hij had het tegen Anja, die probeerde voor het eerst in haar leven met haar gloednieuwe Northwave fietsschoenen in te klikken in een Quest XS. En dat deed ze dus niet voor alwéér een proefritje.

Hoe zat het ook al weer? 16 mei waren Anja en ik in Dronten. Ik voor een reparatie, zij voor een eerste proefrit in een XS. We hoorden toen dat er héél binnenkort twee gebruikte XS'en beschikbaar zouden komen. Van dames uit België die met velomobielrijden stopten. Dat klonk goed. Weer een week later volgde nog een proefrit maar nu met zo'n Belgische XS, het was een witte. De recensie van mevrouw Mooi Geel was ook toen weer lovend dus werd ie aangeschaft. Maar we hielden het nog even stil.En voor die XS nummer 46, fietste ik dus afgelopen woensdag naar Dronten. Anja, met die gloednieuwe fietsschoenen in haar rugzak, nam de trein ;-).

Achter mij hoorde ik een scherpe klik en Anja riep "Het is me gelukt...!"  De eerste schoen was ingeklikt. :-)  De tweede ging al makkelijker en daarna was het even afwachten tot de zwaarste buien voorbij waren. Naar Dieren hadden we tachtig kilometers voor de boeg,

Buiten hoost het nog. Geduldig wachten op iets beter weer...
Helemaal droog zouden we het niet houden. En dat paste eigenlijk perfect in Anja's plannen. Die XS wil ze namelijk vooral in de herfst en winter gaan gebruiken. Om actief te bewegen als het voor een gewone fiets te koud en/of te nat is.

Om dat gelijk al in de praktijk te brengen had ze de perfecte dag uitgezocht. We waren Dronten nog maar net uit of de ene naar de andere ijskoude hoosbui ranselde onze fietsen. Maar ja, dat deert je niet meer als je in zo'n 'alleweder' fiets zit. Behalve dan vlak voor Elburg. Daar ging het zo hard dat het toch wel fijn was te schuilen onder een viaduct.

Op de Veluwe was het inmiddels droog genoeg voor een eerste officiële foto ;-)


En verder? Het bleek niet erg snel te gaan. Tachtig kilometer enkele reis is ook een best eind voor een beginnende velonaute.  De knieën en nek deden wat pijn. Zowel snelheid als ligfietsconditie moeten in de komende maanden gaan toenemen. Zodat er straks in de herfst en winter nog lekkerder gefietst kan worden.

Anja: "Deze keer had ik wel een natte rug...van de regen" 

Toen we de fietsen net in de garage hadden gezet keek ik even op mijn telefoon. Tien minuten daarvoor was er een appje binnengekomen in de LOL-groep. LOL-ler Martin had ons heel toevallig gespot in Dieren Noord. T bleek onmogelijk te zijn om ongezien met een velomobiel door Dieren te fietsen. ;-)

Betrapt door LOL spion ;-) Martin bij het binnenrijden van Dieren. Vijf minuten later wist iedereen het....

23 opmerkingen:

 1. Ah, dus jullie zijn met deze actie verantwoordelijk voor de weersomslag. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met deze mooie witte. De combinatie no 46 en mooi geel was nog beter geweest als je tenminste Valentino Rossi zou heten.

  greenmachinist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd, nu kunnen jullie samen kilometers "vreten" ������

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat, een mooie jonge XS zo te zien! En nu maar hopen op slecht weer, dan kan Mevrouw Mooi Geel goed wennen aan de fiets! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. model dec 2012 met 13.000 km op de teller. Na een servicebeurt bij velomobiel.nl ziet ie er weer als nieuw uit ;-).

   Verwijderen
  2. Die XS wel ja, BOB is van september 2012, en die ziet er na 52000 kilometers compleet afgeragd uit, zal mij benieuwen wat de heren er maandag van zeggen.........;-))

   Verwijderen
 5. Team Vlaflip, ik kijk uit naar verhalen over jullie gezamelijke avonturen. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Mooi dat er weer vrouwelijke velomobilist bij gekomen is. Eerst Petra en nu Mevrouw Mooi Geel. Ons aandeel in de cijfers groeit 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons thuis staat een Rode Mango waar mijn eega in placht rond te rijden. Er zijn er dus meer dan je denkt ;-)

   Verwijderen
 7. Proficiat, een hele mooi witte en ook helemaal niet lelijk, we zijn benieuwd naar de volgende verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind die argumentatie voor deze investering goed gekozen; er gaat vast blijken dat de XS ook met mooi weer eigenlijk wel zo handig is.. Gezien de flinke fietservaring zal het allemaal best gaan werken.

  Ik vind mevrouw mooigeel nu géén passende naam meer, is het een mooiwitte XS?

  Veel prachtige kilometers gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd mevrouw MooiWit.

  Grappig ik heb XS045, maar die is van januari 2013.

  1 nummer eerder, maar dus een maand nieuwer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Paul had me al verteld dat jouw fiets het kleine broertje is van de mijne. Zal ik je in het vervolg dan maar Wimmie noemen ;)

   Verwijderen
  2. Dat is prima Annie ;-)

   Kleine ;-) correctie: mijn fiets is 1 nummertje ouder.

   En mijn XS-je is echt een meisjesfiets (volgens Pieter Jan tenminste) en kan dus ook niet het kleine broertje zijn. Sorry.

   Verwijderen
 10. Leuk filmpje Paul! Vooral de montage van die scenes vanuit stilstand vind ik erg goed gekozen, maakt alles veel levendiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie Anja erg stralen, volgens mij gaat ze het heel leuk vinden. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nu moet mevrouw geel/wit niet al te getraind raken want dan rijdt ze voortdurend sneller dan Paul :-)))

  Maar ik kan me nog steeds niet verplaatsen in mensen die vinden dat de regen ze niet deert terwijl ze met hun hoofd/gezicht vol in de stromende regen zitten ?!?

  Mijn gevoel is helemaal andersom..liever mijn gezicht/ogen/hoofd droog en wat maakt het uit dat mijn benen/romp nat worden. Bovenin zit het kwetsbare commandocentrum hoor :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk Quezzzt, daar hebben ze nou waterdichte petjes voor uitgevonden en ik draag dan een regenjas andersom (met de voorkant aan de achterkant).

   Alleen als het echt keihard regent, dan doe ik de schuimkap erop.

   Regent het al flink, voordat ik vertrek, dan gaat de Sinner-toerkap erop.

   Verwijderen
  2. Oh ja, die regenjas laat ik aan de achterkant (wat dan eigenlijk de voorkant van de jas is) natuurlijk open. Lekker koel.

   Aan de bovenkant zit een stukje velcro, zodat de jas goed om de nek aansluit.

   Verwijderen
 13. Toen ik last m'n knieën had in het begin van VM rijden, heb ik de SPD plaatjes verder naar achteren in de schoen gezet. 99% van de pijn in knieën verdwijn min of meer direct.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Uiteraard felicitaties aan mevrouw Mooi Wit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd!
  Maar ... afgelopen zondag is het mij wel gelukt om ongezien door Dieren te rijden :-)

  BeantwoordenVerwijderen