zaterdag 30 maart 2019

De wond're wereld van 50.000

Het is een rare wereld, die van het getal 50.000  (volgens Google dan). 50.000 is vooral een groot bedrag dat je (heel duur) kan lenen, maar ook er was ooit 50.000 kilo in beslag genomen vuurwerk. Één kilo per arbeidsmigrant die we volgens andere bronnen nodig hebben om werk te doen wat we zelf niet willen doen. Je kunt vrij eenvoudig een dergelijk bedrag winnen met een gokje in het casino. Er zijn talloze bankbiljetten die 50.000 van iets waard zijn: de Indonesische rupia is er één van. Dat biljet is nu ruim 3 euro waard. Op Marktplaats biedt iemand voor de grootgebruiker dozen met 50000 plantenstokjes aan: ophalen 175 euro! Met evenzoveel Legosteentjes kun je heel wat bouwen:



De Ierse 'Forrest Gump' rende 50.000 kilometers rond de wereld en een zelfde aantal puntzakken voor friet wordt hier gratis aangeboden. Er zijn zonderlingen die de grootste puzzel ter wereld willen leggen en eentje van 50.000 stukjes schijnt de volgende uitdaging te zijn.

Welkom in de wond're wereld van dit magische getal dat sinds afgelopen vrijdag voor mij een extra betekenis heeft gekregen. Ergens tussen Amersfoort en Lunteren passeerde ik de even magische grens van een halve ton aan velomobielkilometers. Dat was zo spannend dat ik het pas acht kilometer later merkte.

Op weg naar die mijlpaal

Wordt vervolgd....



1 opmerking: